9 Mart 2015 Pazartesi

Posted by Tuğba Mutfakta on Pazartesi, Mart 09, 2015 No comments

Normalde tuzlu yaptığım,arasına salça ve beyaz peynir sürerek(tavsiye ederim😍) yediğimiz akıtma🙈sosyetik adıyla krebi😀 bu kez hamurun yarısını ayırıp şeker ile hazırladım👍arasına fındık kreması ve çikolata sürüp sardım ve gerçekten nefis oldu😍
Yazacağım tarifi ister tuzlu ister şekerli hazırlayabilirsiniz👌

akıtma tarifi



   2yumurta

➖1,5su bardağı süt(klasik uzun bardak)
➖1su bardağından iki parmak eksik su
➖yarım su bardağı şeker(damak tadınıza göre artırın)
➖2 su bardağı un
➖1pk vanilya ➖


YAPILIŞI

Tüm malzemeyi mikserleyin.
➖Isınmış teflon yada seramik tavaya 1-2çay kaşığı kadar sıvıyağ gezdirin ve küçük bir kepçe krep hamurundan döküp tavaya güzelce yaydırın.
➖Orta harlı ateşte Arkalı önlü pişirip tabağa alın.
➖Krebin arasına nutella tarzı bi çikolata veya fındık kreması sürüp rulo sarın ve dilimleyip servis yapın..
Not:Bu tarifte krep incecik oluyor😍ilk kez krep yapıyorsanız ve çevirirken zorlanırsanız 1-2yemek kaşığı daha un ekleyip kıvamı biraz koyulaştırabilirsiniz👍

0 yorum: