8 Mart 2015 Pazar

Posted by Tuğba Mutfakta on Pazar, Mart 08, 2015 No comments

Külah şeklindeki tartlarımla hepinize hayırlı günler dileriz🌺Misafirleriminden de lezzet testinden geçtiğine göre tarifini sizlerle paylaşabilirim

tart

➖125gr tereyağ(oda ısısında)
➖1yumurta
➖1/2su bardağı pudra şekeri
➖2yemek kaşığı nişasta
➖1pk vanilya
➖1,5 -2su baardağı kadar un

KREMASI
➖2 su bardağı süt
➖2yemek kaşığı un(az tepeleme)
➖2-3yemek kaşığı şeker
➖toz kremşanti
➖1tatlı kaşığı tereyağ
➖1pk vanilya ➖Hamur malzemelerini güzelce yoğurup buzdolabı poşetine koyup buzdolabında 15-20dk dinlendirin ve merdaneyle ince açıp 1parmak genişliğinde şeritler kesin
➖Düzgün olan şeritleri demir külah kalıbının uc kısmından başlayarak sarın
➖(Demir külahınız yoksa google amcaya külah yapımını sorun😁)
➖Yada küçük tart kalıplarına yerleştirip üzerine çatalla delikler açın.
➖Önceden ısınmış 180*fırında pembeleşene dek pişirin ve soğutun.
Krema için süt,un,şekeri pişirin.
➖Aşırı koyu olursa sütle çok az kıvamını açın.
➖Ocaktan alıp arada karıştırıp ılınmasını sağlayın.
➖Yumuşak tereyağını ekleyip mikserlemeye başlayın.
➖Toz kremşantiyi ve vanilyayı azar azar döküp iyice mikserleyin.
➖Krema torbasıyla sıkılacak kıvamda olana dek krem şanti ekleyin.
➖Sıkma torbasına koyup külah yada tartın içini doldurun...

Categories:

0 yorum: