1 Nisan 2014 Salı

Posted by Tuğba Mutfakta on Salı, Nisan 01, 2014 No comments

pastalar

MALZEMELER
5 yumurta
5 türk kahvesi fincanı tozşeker
5 türk kahvesi fincanı un
1 kahve fincanı süt
1/2 pk kabartma tozu
2 pk vanilya

İÇ KREMASI
3 su bardağı süt
1 yumurta
1 su bardağından 2 parmak eksik şeker
2 tepeleme yemek kaşığı un
1 tepeleme yemek kaşığı mısır nişastası
1/2 pk. margarin (oda sıcaklığı)
1 pk. vanilya

ISLATMAK İÇİN
1 su bardağı süt
1 yemek kaşığı reçel

GANAJI İÇİN
1 küçük kutu krema
1 pk. kare bitter çikolata

YAPILIŞI
  • Yumurta ve şekeri 7-8dk çırpın ve sütü ekleyin. 
  • İsteğe bağlı 1çay kaşığının ucuyla gıda boyası katın
  • 2kez elenmiş un,kabartma tozu ve vanilya ekleyip düşük devirde mikserleyin.
  • YAğlı kağıt serilmiş kelepçeli kalıba dökün. 
  • Önceden ısınmış 160*fırında pişirin. 
  • Not:İlk 30dk.kapağını açmayın. 
  • Piştiğini kürdan testi ile kontrol edip fırından çıkarın
  • KREMASI İÇİN:Bir tencerede süt,yumurta,tozşeker,nişasta ve unu tel çırpıcıyla karıştırın ve ocağın altını açıp sürekli karıştırarak pişirin..
  • Göz göz olunca ocağın altını kapatın ve arada karıştırarak soğumaya bırakın
  • Oda ısısına gelince margarini ve vanilyayı ekleyip aynı yöne doğru mikserleyin.
  • GANAJI İÇİN:Küçük bir tencerede kremayı ısıtın ve kaynama noktasına gelince ocağın altını kapatıp bitteri ekleyin ve karıştırın..
  • Karışımı buzdolabında 1 saat dinlendirin ve çıkarınca mikserleyin..
  • Pandispanyayı ortadan ikiye kesin ve alt kısmı servis tabağına alıp reçelli sütün yarısıyla ıslatıp iç kremanın tamamını içine yayın.
  • Pandispanyanın diğer kısmının içini de süt ile ıslatıp kremanın üzerine kapatın ve ganajla kaplayın ve dilediğiniz gibi süsleyin..




Categories:

0 yorum: