27 Ağustos 2013 Salı

Posted by Tuğba Mutfakta on Salı, Ağustos 27, 2013 2 comments
  Bu lezzetli tarifi buradan aldım ufak değişiklikle yaptım ve gerçekten çok lezzetli oldu..Sizde yoğun çikolata tadı istediğiniz bir tarif arıyorsanız tam size göre mutlaka deneyin :)


MALZEMELER
TABANI İÇİN
1 pk kakaolu petibör bisküvi
100 gr margarin
1 yemek kaşığı kakao

KREMASI
3 pk. kare bitter çikolata
100 gr margarin
2 yumıurta
3 yemek kaşığı süt
2 yemek kaşığı şeker
2 yemek kaşığı kakao
1 pk. vanilya

YAPILIŞI
  • Bisküvileri ister robotta çekin istersenizde elinizde iyice ufalayın ve bir kaba alın.
  • İçine erimiş margarin ve kakaoyu ekleyip yoğurun.
  • Kelepçeli kalıbı margarinle yağladıktan sonra bu harcı tepsiye güzelce yaydırın.
  • Önceden ısınmış 170* fırında 15 dk.pişirin.
  • Geniş bir tava yada tencerenin içine  benmari usulü hazırlamak için biraz su doldurun ve başka bir cam kaseyi içine oturtun..
  • Cam kasenin içine margarin,bitter çikolata ve sütü koyup kısık ateşte karıştırarak erimesini sağlayın..
  • Başka bir kapta yumurta ve şekeri iyice çırpın.Kakao ve vanilyayı da ekleyin.
  • Bu karışımın içine benmari usulü erittiğimiz çikolata sosunu ekleyin ve mikserleyin.
  • Bu tabanı ılık olan tabanın üzerine dökün ve önceden ısınmış 170* fırında 20 dk. pişirin..
  • Pişen tart oda ısısına gelince üzerine kakao serpin ve buzdolabında 1-2 saat dinlendirin..
Categories:

2 yorum:

selda nın mutfak defteri dedi ki...

Ellerine sağlık canım. Nefis görünüyor. Sevgilerimle,

hanhildem dedi ki...

Eline sağlık. :)