MALZEMELER
5 yufka
SOSU
1 su bardağı süt
3 yumurta
1su bardağı sıvıyağ
İÇ MALZEMESİ
250 gr kıyma
1orta boy kuru soğan
1su bardağından 2 parmak eksik ince bulgur
1su bardağı çekilmiş ceviz
tuz
karabiber
kekik
pulbiber
ÜZERİ İÇİ
galeta unu
YAPILIŞI
- İnce bulguru sıcak suda kabartın.
- Tavada kıymayı az sıvıyağ da kavurup ince kıyılmış soğanları ekleyin.Kabarmış ince bulguru ve baharatları ekleyip karıştırın ve ocağın altını kapatın.
- Kıymalı iç soğuyunca,dişe gelecek şekilde çekilmiş cevizi ekleyip iç harcımızı tamamlayalım.
- Sosu derin bir kasede çırpalım.
- İlk yufkayı serip sos sürelim.2.yufkayı üzerine serip tekrar sos sürelim.Yufkayı 8'e bölelim.
- İç harc koyup kenarlarını kapatıp sigara böreği şeklinde saralım.
- Artan harçtan böreklerin üzerine sürüp galeta ununda yuvarlayıp yağlanmış fırın tepsisine dizelim.(Sos az kaldıysa içine 1 yumurta daha kırabilirsiniz.)
- Önceden ısıtılmış 180-190- fırında pişirelim..
- NOT:Börekleri akşamdan sarıp buzdolabında bekletebilir ertesi gün misafirinizin gelmesine yakın pişirebilirsiniz ;)
Categories: Börekler
0 yorum:
Yorum Gönder