20 Nisan 2012 Cuma

Posted by Tuğba Mutfakta on Cuma, Nisan 20, 2012 No comments


MALZEMELER
5 yufka
SOSU
1 su bardağı süt
3 yumurta
1su bardağı sıvıyağ

İÇ MALZEMESİ
250 gr kıyma
1orta boy kuru soğan
1su bardağından 2 parmak eksik ince bulgur
1su bardağı çekilmiş ceviz
tuz
karabiber
kekik
pulbiber

ÜZERİ İÇİ
galeta unu

YAPILIŞI
  • İnce bulguru sıcak suda kabartın.
  • Tavada kıymayı az sıvıyağ da kavurup ince kıyılmış soğanları ekleyin.Kabarmış ince bulguru ve baharatları ekleyip karıştırın ve ocağın altını kapatın.
  • Kıymalı iç soğuyunca,dişe gelecek şekilde çekilmiş cevizi ekleyip iç harcımızı tamamlayalım.

  • Sosu derin bir kasede çırpalım.
  • İlk yufkayı serip sos sürelim.2.yufkayı üzerine serip tekrar sos sürelim.Yufkayı 8'e bölelim.
  • İç harc koyup kenarlarını kapatıp sigara böreği şeklinde saralım.
  • Artan harçtan böreklerin üzerine sürüp galeta ununda yuvarlayıp yağlanmış fırın tepsisine dizelim.(Sos az kaldıysa içine 1 yumurta daha kırabilirsiniz.)
  • Önceden ısıtılmış 180-190- fırında pişirelim..
  • NOT:Börekleri akşamdan sarıp buzdolabında bekletebilir ertesi gün misafirinizin gelmesine yakın pişirebilirsiniz ;)
Categories:

0 yorum: