25 Eylül 2013 Çarşamba

Posted by Tuğba Mutfakta on Çarşamba, Eylül 25, 2013 2 comments
Daha önce gül böreği tarzında yapmıştım birde böyle denedim hem daha az el oyaladı hemde  lezzeti harika :)

MALZEMELER
5 tane yufka
3 tane tavuk but
su

ÜST SOSU
1 kase yoğurt
1-2 diş sarımsak

ÜZERİNE DÖKMEK İÇİN
Tereyağ
tozkırmızı biber

YAPILIŞI
  • Tavukları 1,5 lt kadar su ile tuz ilave edip haşlayın.
  • Tavukları bir tabağa didin,karabiber ile tatlandırın..
  • Fırın tepsisini sıvıyağ ile yağlayın.
  • Bir yufkayı tepsiden taşacak şekilde yayın.
  • Diğer yufkaları elinizle herbirini 4 e bölüp düz bir şekilde tepsiye yayın ama her katına tavuk etinden paylaştırın..
  • Tüm yufkalar bitince kenardan taşan yufkaları kapatın..
  • Önceden ısınmış 190* fırında üzeri kızarana dek pişirin.
  • Fırından çıkarıp tavuğun suyundan yufkalar ıslanana kadar gezdirin.
  • Kapalı olan sıcak fırında 10 dk. kadar bekletin(Çıkardığınızda çok kuru kalmışsa az tavuk suyu daha gezdirin)
  • Servis tabağına alın.Üzerine sarımsaklı yoğurt ve kırmızı biberli tereyağ gezdirin..
Categories:

2 yorum:

hatice avcı dedi ki...

ellerine sağlık böyle hem lezzetli hem pratik tarifleri çok severim. sevgiler...

mehtap dedi ki...

harika görünüyor, eline sağlık.