MALZEMELER
4-5 tane patlıcan
1 tane kuru soğan
100-150 gr kıyma
2-3 diş sarımsak
2-3 tane domates
1 yemek kaşığı salça
1 çimdik nane
1 çimdik kekik
tuz
karabiber
zeytinyağ
tereyağ
YAPILIŞI
- Patlıcanları alacalı soyup tuzlu suda 10-15 dk. bekletin ve suyunu süzüp küçük küp şeklinde doğrayın.
- Zeytinyağını güveç tenceresine koyup kıymayı ekleyin ve kavurun.Küp doğranmış soğan ve sarımsakları ekleyip kavurmaya devam edin,tereyağını da ekleyin..
- Salçayı ekleyip 1 dk. kadar kavurduktan sonra rendelenmiş domatesi ekleyip tuz ve baharatlarını da katıp altını hafif kısıp 5 dk. kadar pişirin..
- Kıymalı harcı kaşık yardımıyla bir tabağa alın.
- Patlıcanları güveç tenceresinin dibinde kalan yağla beraber 3-4 dk. kavurun.Gerekirse az zeytinyağ ekleyin..
- Kıymalı harcı patlıcanların üzerine döküp gerekirse 1-2 çay bardağı sıcak su ekleyip kapağını kapatıp pişirin.
- Önceden ısınmış 190* fırında 8-10dk. pişirin.
- Not:Güveç tencereniz yoksa normal fırın tepsisinde de yapabilirsiniz..
Categories: Ana yemek
2 yorum:
harika görünüyor üstündeki buharı kokusu buraya kadar geldi
Ben de patlıcan yemeğini kızartmadan yapıyorum. Ellerine sağlık. Sizi izlemeye aldım. Ben de bloğuma beklerim.
Yorum Gönder