27 Mayıs 2013 Pazartesi

Posted by Tuğba Mutfakta on Pazartesi, Mayıs 27, 2013 3 comments
Ben patlıcan yemeğini hep kızartıp da yaparım.Evet gerçekten de çook lezzetli olur ama fazla yağ çektiği için ne zamandır yapmıyordum.Yeni bebeğim olduğu için kayınvalidem bizdeydi.O bu tarifi verdi,kendisi tavada yapıyormuş ben lezzetine lezzet katmak için güveçte pişirip fırına attım.Gerçekten de hem çok sağlıklı ve lezzetli bir yemek oldu..

MALZEMELER 
4-5 tane patlıcan
1 tane kuru soğan
100-150 gr kıyma
2-3 diş sarımsak
2-3 tane domates
1 yemek kaşığı salça
1 çimdik nane
1 çimdik kekik
tuz
karabiber
zeytinyağ
tereyağ

YAPILIŞI
  • Patlıcanları alacalı soyup tuzlu suda 10-15 dk. bekletin ve suyunu süzüp küçük küp şeklinde doğrayın.
  • Zeytinyağını güveç tenceresine koyup kıymayı ekleyin ve kavurun.Küp doğranmış soğan ve sarımsakları ekleyip kavurmaya devam edin,tereyağını da ekleyin..
  • Salçayı ekleyip 1 dk. kadar kavurduktan sonra rendelenmiş domatesi ekleyip tuz ve baharatlarını da katıp altını hafif kısıp 5 dk. kadar pişirin..
  • Kıymalı harcı kaşık yardımıyla bir tabağa alın.
  • Patlıcanları güveç tenceresinin dibinde kalan yağla beraber 3-4 dk. kavurun.Gerekirse az zeytinyağ ekleyin..
  • Kıymalı harcı patlıcanların üzerine döküp gerekirse 1-2 çay bardağı sıcak su ekleyip kapağını kapatıp pişirin.
  • Önceden ısınmış 190* fırında 8-10dk. pişirin.
  • Not:Güveç tencereniz yoksa normal fırın tepsisinde de yapabilirsiniz..
Categories:

3 yorum:

Gülten B. dedi ki...

harika görünüyor üstündeki buharı kokusu buraya kadar geldi

En İyi Yemek Siteleri dedi ki...

Merhabalar,
En iyi yemek sitelerini toparladığım bir yemek sitesi kütüphanesi oluşturdum:)
Listemde siz de varsınız, bilgilendirmek istedim.
Çalışmalarınızda başarılar...
Ziyaret etmek isterseniz:
En İyi Yemek Siteleri


Bak Bu Harika dedi ki...

Ben de patlıcan yemeğini kızartmadan yapıyorum. Ellerine sağlık. Sizi izlemeye aldım. Ben de bloğuma beklerim.