Ve yine lezzeti haarika bir tarif..
🍒1lt süt
🍒1su bardağı şeker
🍒1su bardağı un
🍒2pk vanilya
🍒3-4parça damla sakızı 🍒100gr margarin yada tereyağ 🍒VİŞNE SOSU
🍒1su bardağı vişne (çekirdeksiz)
🍒1yemek kaşığı silme mısır nişasta
🍒2-3yemek kaşığı şeker
YAPILIŞI
🍒Süt,şeker,unu bir tencereye alıp sürekli karıştırarak pişirin.
🍒kaynamaya başlamaya yakın damla sakızlarını ekleyip karıştırarak erimesini sağlayın ve ocağın altını kapatın
🍒muhallebiyi 5dk kadar arada karıştırarak ilk sıcaklığının çıkmasını sağlayın
🍒Tereyağ ve vanilyaları ekleyip 6-7dk aynı yöne doğru mikserleyip kelepçeli kalıba dökün
🍒Vişneli sos için:Vİşne,şeker ve nişastayı küçük bir tencereye alıp 20-25dk bekletin
🍒Sulanmaya başlayınca ocağın altını açıp sürekli karıştırarak pişirin ve ilk sıcaklığı çıkınca muhallebinin üzerine yayın ve buzdolabında birkaç saat dinlendirip servis yapın
‼️Vişne yerine frambuaz da olabilir 😉
🍒1lt süt
🍒1su bardağı şeker
🍒1su bardağı un
🍒2pk vanilya
🍒3-4parça damla sakızı 🍒100gr margarin yada tereyağ 🍒VİŞNE SOSU
🍒1su bardağı vişne (çekirdeksiz)
🍒1yemek kaşığı silme mısır nişasta
🍒2-3yemek kaşığı şeker
YAPILIŞI
🍒Süt,şeker,unu bir tencereye alıp sürekli karıştırarak pişirin.
🍒kaynamaya başlamaya yakın damla sakızlarını ekleyip karıştırarak erimesini sağlayın ve ocağın altını kapatın
🍒muhallebiyi 5dk kadar arada karıştırarak ilk sıcaklığının çıkmasını sağlayın
🍒Tereyağ ve vanilyaları ekleyip 6-7dk aynı yöne doğru mikserleyip kelepçeli kalıba dökün
🍒Vişneli sos için:Vİşne,şeker ve nişastayı küçük bir tencereye alıp 20-25dk bekletin
🍒Sulanmaya başlayınca ocağın altını açıp sürekli karıştırarak pişirin ve ilk sıcaklığı çıkınca muhallebinin üzerine yayın ve buzdolabında birkaç saat dinlendirip servis yapın
‼️Vişne yerine frambuaz da olabilir 😉