9 Mart 2015 Pazartesi

Posted by Tuğba Mutfakta on Pazartesi, Mart 09, 2015 No comments

Dün gece😊 saat 10 da 😱mutfağa girip😁 bu lezzetli tatlıyı 😍yapmama sebep olan👉@yemeklerimle_prenseslerim e aldığım😩 kalorimi hediye ediyorum🎁😂😂Şaka bi yana pek bi lezzetliydi😍👌gelelim merengli tarifimize👍ben küçük değişiklik yaptım orjinal tarifi için @yemeklerimle_prenseslerim

mereng


Alt Tabanı için
➖2elma
➖2ayva
➖Yarım su bardağı şeker
➖2-3yemek kaşığı su

KREMASI
➖1litre süt
➖1su bardağı şeker
➖1klasik uzun su bardağı un
➖3yumurta sarısı
➖1pk vanilya

Merengi için
➖3yumurta akı
➖2 yemek kaşığı pudra şekeri 
YAPILIŞI
➖Elma ve ayvayı rendeleyip tavaya alın.
➖Üzerine şekeri koyup yumuşayana dek kısık ateşte pişirin ve suyu ekleyip 2-3 dk daha pişirin ve borcamın altına yayın (isteğe bağlı dövülmüş ceviz ve tarçın serpin)
➖Bir tencerede süt,şeker,un,yumurta sarısını karıştırarak pişirin ve ocaktan alıp vanilya ekleyip biraz ılınınca mikserleyip elmaların üzerine yayın.
➖Yumurta akını(bir damla dahi sarı değmemeli👍) pudra şekeri ile (traş köpüğü kıvamına)gelene dek mikserleyin.
➖Muhallebinin üzerine yaydırın ve önceden ısınmış 170*fırında üzeri pembeleşene dek pişirin ➖1gece buzdolabında dinlendirip servis yapın.

0 yorum: