9 Mart 2015 Pazartesi

Posted by Tuğba Mutfakta on Pazartesi, Mart 09, 2015 No comments

Son zamanlarda instagramda sıkca gördüğüm dankekli pastalar kervanına😍 değişik bir fikirle 💡doğaçlama yaptığım Dış katmanı @ülker #dankek iç kısmı pastaban ve nefis ganajlı yaş pastamla katılmış bulunmaktayıM.Hatta bu harika pastayla Ülker dankekten bir de hediye kazandım :))

ülker dankek





2paket kakaoku ülker rulo dankek
➖1pk pastaban (kakaolu yada sade)
➖Süt(keki ıslatmak için)
➖1küçük kutu krema
➖150 gr bitter ve sütlü çikolata karışık 


YAPILIŞI

➖Kremayı ısıtıp çikolatayı ekleyip karıştırın ve buzdolabında 1 saat kadar dinlendirip iyice mikserleyin.


➖Dankeki ince dilimler şeklinde kesip 26cm çapındaki kelepçeli kalıbın tabanına boşluk kalmayacak şekilde dizin.


Kenarlarını da ince kesilmiş dankek ile kaplayıp sütle keki nemlendirin.
Kremanın yarısını kekin üzerine sıvayın ve pastabanın bir tanesini kremanın üzerine kapatın.


Süt ile pandispanyayı da nemlendirip kremanın kalanını da pandispanyanın üzerine sıvayıp diğer pastabanıda kapatın.

Süt ile nemlendirip buzdolabında 1gece dinlendirin.

Servis tabağına ters çevirip 
Kelepçesini açın ve dilimleyip servis yapın.
Not:kremayı 2ölçü yaparsanız çook daha lezzetli olacaktır)

Categories: ,

0 yorum: