9 Mart 2015 Pazartesi

Posted by Tuğba Mutfakta on Pazartesi, Mart 09, 2015 No comments




yemek tarifleri

 Beğendisi için 

➖2 tane kabak(orta boy)
➖2yemek kaşığı un
➖tereyağ
➖süt(2-2,5 su bardağı)
➖kaşar peyniri
➖Beğendisi için:2 kabağı rendenin ince kısmından rendeleyin suyunu sıkıp ısıtılmış tavada çok az sıvı yağ ile kavurun.
➖Kavurduğunuz kabakları bir tabağa alın.
➖Aynı tavada 2 çorba kaşığı unu sıvıyağ ve biraz tereyağ koyup 1-2dk.kavurun.
➖Tabağa aldığınız kabakları da tavaya ekleyip yavaş yavaş sütü ekleyin.(Kıvamını istediğiniz koyulukta azar azar süt ilave ederek ayarlayabilirsiniz.)
➖Karıştırın ki un topaklanmasın.
➖Tuzunu da ekleyip altını kapatın.En son kaşar rendesiyle beğendisini tamamlayın..
➖Beğendiyi tabağa alıp üzerine hazır tavuk döneri(ben Bimden aldım)tereyağ ile kavurup kabağın üzerine yayın.
Yada tavuk etinden tavuk sote yapıp da kabak beğendinin üzerine koyabilirsiniz.
❗️Google a "Tuğba Mutfakta Kabak beğendili tavuk sote" yazıp tarifime ulaşabilirsiniz👍

Categories:

0 yorum: