9 Mart 2015 Pazartesi

Posted by Tuğba Mutfakta on Pazartesi, Mart 09, 2015 No comments
Lezzetine bayılacağınız bir tarif :)
anayemek tarifleri


•Patatesleri ister rendenin iri yerinden rendeleyin yada kibrit çöpü inceliğinde doğrayıp suyunu sıkıp bol yağda kızartıp havlu peçeteye alın.
•Tereyağında salçayı kokusu çıkana kadar kavurup az sıcak su ve tuz koyup sos hazırlayın.
•Soğanları piyazlık doğrayıp az sıvıyağ ve tereyağda soteleyip julyen doğranmış tavuk etlerini (ben bimin "piliç ızgara tava" tavuk etini kullandım)ekleyip kavurun
•Biraz soya sosu gezdirip ocaktan alın
•Servis tabağına kızarmış patatesin bir kısmını alın,üzerine biraz sarımsaklı yoğurt gezdirip salçalı sostan da biraz gezdirin.
•Sotelenmiş tavuktan da birazını koyup üzerine tekrar patatesten koyup sarımsaklı yoğurt ve salçalı sos gezdirin..
•Böyle kat kat hazırlayıp sıcak servis yapın..👌👌👌


Categories: ,

0 yorum: