8 Mart 2015 Pazar

Posted by Tuğba Mutfakta on Pazar, Mart 08, 2015 No comments

O kadar çeşitli yemekler arasında kuru fasülye herzaman ilk sıralardadır😍Tabiki olmazsa olmazı pilav ve turşu eşliğinde👍 Bu kez güveçte ve ağıır ağıır pişti lezzeti tabiki nefiss👌👌

yemek tarifleri


Akşamdan ıslattığınız kurufasülyeyi kaynayan suda biraz kaynatıp kevgirle bir kaseye alın.
Güveç tenceresini ısıtıp tereyağ ekleyin ve küp dopranmış kurusoğanı ekleyin.
Pembeleşince salçasını ekleyip kokusu çıkana dek kavurun.

Kurufasülyeleri de koyup varsa bir kaç tane kurutulmuş domatesi küp kesip ekleyin ve kurutulmuş acı biber ekleyin
Üzerine az çıkacak kadar sıcaksu ve tuz ilave edip kapağını kapatın.
Un ve su karışımından küçük bir hamur yapıp güvecin kapağının kenarlarını kapatıp kısık ateşte 4-5 saat pişirin.
➖Not:Arada suyunu çekip çekmediğini kontrol edin,pişmediyse az sıcak su ilavesi yapın..

Categories:

0 yorum: