9 Ağustos 2014 Cumartesi

 Yazın pazardan en sık alınan sebze patlıcansa bizde türlü türlü yaparız dimi hanımlar :) Bu tarif de benim usul ;),sizin yaptığınızdan farklıysa benim yaptığım gibi de bi deneyin bence..
patlıcan yemeği

YAPILIŞI
  • Patlıcanları alaca soyun(kabukları az kalacak şekilde) ama sap kısmı kalsın 
  • Tuzlu suda 15dk kadar bekletip iyice kurulayın ve bol+kızgın yağda kızartıp kağıt havluya alın 
  • Küçük bir tencerede az sıvıyağda minik küp doğranmış kurusoğanı ve 1-2diş ince kıyılmış sarımsağı hafif pembeleşene dek kavurup kıymayı ekleyin
  •  1kaşık tereyağ ekleyip kıyma hafif pembeleşene dek kavurup salça,bir çimdik nane,bir çimdik kekik ve karabiber ve tuz ekleyip kısık ateşte salçanın kokusu çıkana dek kavurun
  •  Üzerine çok az kaynar su koyun ve ocaktan alın(kıymalar su da yüzmesin 😂) 
  • Patlıcanların ortasını bıçakla güzelce açın (sandal şeklinde🚣) ve fırın tepsisine dizin
  • Kıymalı harcı içlerine paylaştırın 🍆üzerlerine biber yerleştirin süslü olsun isterseniz💡 
  • Kıymalı sosu yaptığınız tencereye(yıkamadan)biraz tereyağ ve salça ekleyip az kavurun ve sıcak su,tuz ekleyip karıştırın ve patlıcanların kenarından tepsiye dökün 🍆
  • önceden ısınmış 160*fırında 15 dk kadar pişirip servis yapın
Cumartesi, Ağustos 09, 2014 Tuğba Mutfakta
 Yazın pazardan en sık alınan sebze patlıcansa bizde türlü türlü yaparız dimi hanımlar :) Bu tarif de benim usul ;),sizin yaptığınızdan farklıysa benim yaptığım gibi de bi deneyin bence..
patlıcan yemeği

YAPILIŞI
  • Patlıcanları alaca soyun(kabukları az kalacak şekilde) ama sap kısmı kalsın 
  • Tuzlu suda 15dk kadar bekletip iyice kurulayın ve bol+kızgın yağda kızartıp kağıt havluya alın 
  • Küçük bir tencerede az sıvıyağda minik küp doğranmış kurusoğanı ve 1-2diş ince kıyılmış sarımsağı hafif pembeleşene dek kavurup kıymayı ekleyin
  •  1kaşık tereyağ ekleyip kıyma hafif pembeleşene dek kavurup salça,bir çimdik nane,bir çimdik kekik ve karabiber ve tuz ekleyip kısık ateşte salçanın kokusu çıkana dek kavurun
  •  Üzerine çok az kaynar su koyun ve ocaktan alın(kıymalar su da yüzmesin 😂) 
  • Patlıcanların ortasını bıçakla güzelce açın (sandal şeklinde🚣) ve fırın tepsisine dizin
  • Kıymalı harcı içlerine paylaştırın 🍆üzerlerine biber yerleştirin süslü olsun isterseniz💡 
  • Kıymalı sosu yaptığınız tencereye(yıkamadan)biraz tereyağ ve salça ekleyip az kavurun ve sıcak su,tuz ekleyip karıştırın ve patlıcanların kenarından tepsiye dökün 🍆
  • önceden ısınmış 160*fırında 15 dk kadar pişirip servis yapın
 Sevgili arkadaşım Ayşenin vermiş olduğu bir tarifti ve hemen denedim.Farklı tatları seviyorsanız mutlaka denemelisiniz ;)
tavuk

😊2tane orta boy patates
 😊2-3 tane tavuk pirzola yada but 
😊1yemek kaşığı tereyağ 
😊1küçük havuç 
😊kaşar peyniri
 😊süt 
😊tuz,karabiber 
BEŞAMEL SOSU İÇİN 
😊1su bardağı süt
 😊1yemek kaşığı un 
😊1yemek kaşığı tereyağ 
😊kaşar peyniri 

YAPILIŞI
Patatesi haşlayıp ezin ve bir kaba alın 😊
    • Tavuklarıda haşlayıp didikleyip patatese ekleyin 
    • Havucu da rendeleyin 
    • Tereyağ,kaşar peynir rendesi ,tuz,karabiber ekleyip azar azar süt ilavesiyle yoğurun 
    • Elinizle şekil alabilecek kıvamda olsun ne çok cıvık ne de çok sert ✔️ 
    • Ben plastik kalıpla şekil verip tepsiye ters çevirdim siz bir kase yada elinizle şekil verip tepsiye koyabilirsiniz
    •  Beşamel sosu için:Tereyağı eritip unu ekleyip az kavurun ve sütü azar azar ekleyip hızlıca karıştırın 
    • Göz göz olunca ocağın altını kapatın ve içine az kaşar rendesi koyup patatesli harcın üzerine paylaştırın 😊
    • Çok koyu olursa az süt ilave edin✔️
    •  Üzerlerine kaşar peyniri rendesi koyup önceden ısınmış 190*fırında üzeri kızarana dek pişirin 
Cumartesi, Ağustos 09, 2014 Tuğba Mutfakta
 Sevgili arkadaşım Ayşenin vermiş olduğu bir tarifti ve hemen denedim.Farklı tatları seviyorsanız mutlaka denemelisiniz ;)
tavuk

😊2tane orta boy patates
 😊2-3 tane tavuk pirzola yada but 
😊1yemek kaşığı tereyağ 
😊1küçük havuç 
😊kaşar peyniri
 😊süt 
😊tuz,karabiber 
BEŞAMEL SOSU İÇİN 
😊1su bardağı süt
 😊1yemek kaşığı un 
😊1yemek kaşığı tereyağ 
😊kaşar peyniri 

YAPILIŞI
Patatesi haşlayıp ezin ve bir kaba alın 😊
    • Tavuklarıda haşlayıp didikleyip patatese ekleyin 
    • Havucu da rendeleyin 
    • Tereyağ,kaşar peynir rendesi ,tuz,karabiber ekleyip azar azar süt ilavesiyle yoğurun 
    • Elinizle şekil alabilecek kıvamda olsun ne çok cıvık ne de çok sert ✔️ 
    • Ben plastik kalıpla şekil verip tepsiye ters çevirdim siz bir kase yada elinizle şekil verip tepsiye koyabilirsiniz
    •  Beşamel sosu için:Tereyağı eritip unu ekleyip az kavurun ve sütü azar azar ekleyip hızlıca karıştırın 
    • Göz göz olunca ocağın altını kapatın ve içine az kaşar rendesi koyup patatesli harcın üzerine paylaştırın 😊
    • Çok koyu olursa az süt ilave edin✔️
    •  Üzerlerine kaşar peyniri rendesi koyup önceden ısınmış 190*fırında üzeri kızarana dek pişirin 
  Akşam yemeklerinizin yanında soğuk soğuk çok iyi gidecek bir içecek yapmak isterseniz buyrun tarifime; 

İÇECEK TARİFİ
MALZEMELER
Yarım kg böğürtlen 
2,5su bardağı şeker
 3-4 bardağı su
 1çay kaşığı ucuyla limon tuzu 

YAPILIŞI
  • Böğürtlenleri bir tencereye koyun üzerine şekeri ve suyunu da ilave edip hafif kısık ateşte 20-25 dk.arada karıştırarak iyice pişirin.
  • Ocağı kapatmaya yakın limon tuzunu da ekleyin ve karıştırıp ocağın altını kapatın. 
  • Tel bir süzgeç yardımıyla cam bir kaseye yada şişeye süzün.. 
  • Oda ısısına gelince buzdolabına koyun.. 
  • Soğuduğu zaman su bardaklarına az şuruptan koyup üzerine soğuk su ile tamamlayın,karıştırın ve servis yapın..
Cumartesi, Ağustos 09, 2014 Tuğba Mutfakta
  Akşam yemeklerinizin yanında soğuk soğuk çok iyi gidecek bir içecek yapmak isterseniz buyrun tarifime; 

İÇECEK TARİFİ
MALZEMELER
Yarım kg böğürtlen 
2,5su bardağı şeker
 3-4 bardağı su
 1çay kaşığı ucuyla limon tuzu 

YAPILIŞI
  • Böğürtlenleri bir tencereye koyun üzerine şekeri ve suyunu da ilave edip hafif kısık ateşte 20-25 dk.arada karıştırarak iyice pişirin.
  • Ocağı kapatmaya yakın limon tuzunu da ekleyin ve karıştırıp ocağın altını kapatın. 
  • Tel bir süzgeç yardımıyla cam bir kaseye yada şişeye süzün.. 
  • Oda ısısına gelince buzdolabına koyun.. 
  • Soğuduğu zaman su bardaklarına az şuruptan koyup üzerine soğuk su ile tamamlayın,karıştırın ve servis yapın..

Rumeli Mutfağının ünlü tatlılarından trileçe, “Arnavut tatlısı” olarak da bilinir. Kimi ustaları tarafından “Makedon tatlısı” ismiyle de hazırlanan, karamelli, kremalı bir kek tatlısıdır.



KEKİ İÇİN
5yumurta
 1 buçuk su bardağı toz şeker(çok şekerli olmasın isterseniz 1bardak şeker koyun) 
1çay bardağı sıvıyağ 
yarım çay bardağı ılık su
 1,5su bardağı un 
1pk kabartma tozu
 1pk vanilya 

ŞERBETİ 
4 su bardağı süt
 1pk süt kreması 
yarım su bardağı şeker 
2yemek kaşığı süt tozu

 KARAMELİ İÇİN
 1su bardağı şeker
 1yemek kaşığı margarin
 1pk krema 
5yemek kaşığı su
 5-6damla limon suyu

YAPILIŞI
  • Keki için :Yumurtanın sarılarını ayırın 
  • Aklarını şeker ile birlikte iyice mikserleyin 
  • Yumurta sarısını,su ve sıvıyağı da ekleyip düşük devirde çırpın
  • Un,kabartma tozu ve vanilyayı da ekleyip biraz daha karıştırıp margarinle yalanmış dikdörtgen borcama yada o büyüklükteki bir tepsiye dökün 
  • Önceden ısınmış 160*fırında pişirin
  • Kek soğuyunca kürdanla delikler açın 
  • Şerbeti için:süt,krema,şeker ve süt tozunu ocakta kısık ateşte şeker eriyene dek karıştırıp ocaktan alın.Şerbet soğuğa yakın ılık olsun 
  • NOT:Kek sütlü şerbeti iyice çeksin isterseniz şerbeti sıcağa yakın olsun ✔️Ayrıca trileçe bir gece buzdolabında dinlenirse daha lezzetli olacaktır!!
  • Soğuyan kekin üzerine şerbeti dökün ve buzdolabında birkaç saat dinlendirin✔️ 
  • Karamel sosu için:Şeker,limon suyu ve suyu tencereye alın 
  • Kısık ateşte tavayı arada sallayarak karamel rengi almasını sağlayın 
  • Karamel rengini alınca ocaktan alıp margarini ekleyip karıştırın 
  • Yavaşça kremayı ekleyip hızlı hızlı karıştırın 
  • Arada karıştırarak soğumasını sağlayın ve kekin üzerine yayın yada bir kavanoza alıp servis yaparken üzerine gezdirin

  • Cumartesi, Ağustos 09, 2014 Tuğba Mutfakta

    Rumeli Mutfağının ünlü tatlılarından trileçe, “Arnavut tatlısı” olarak da bilinir. Kimi ustaları tarafından “Makedon tatlısı” ismiyle de hazırlanan, karamelli, kremalı bir kek tatlısıdır.



    KEKİ İÇİN
    5yumurta
     1 buçuk su bardağı toz şeker(çok şekerli olmasın isterseniz 1bardak şeker koyun) 
    1çay bardağı sıvıyağ 
    yarım çay bardağı ılık su
     1,5su bardağı un 
    1pk kabartma tozu
     1pk vanilya 

    ŞERBETİ 
    4 su bardağı süt
     1pk süt kreması 
    yarım su bardağı şeker 
    2yemek kaşığı süt tozu

     KARAMELİ İÇİN
     1su bardağı şeker
     1yemek kaşığı margarin
     1pk krema 
    5yemek kaşığı su
     5-6damla limon suyu

    YAPILIŞI
  • Keki için :Yumurtanın sarılarını ayırın 
  • Aklarını şeker ile birlikte iyice mikserleyin 
  • Yumurta sarısını,su ve sıvıyağı da ekleyip düşük devirde çırpın
  • Un,kabartma tozu ve vanilyayı da ekleyip biraz daha karıştırıp margarinle yalanmış dikdörtgen borcama yada o büyüklükteki bir tepsiye dökün 
  • Önceden ısınmış 160*fırında pişirin
  • Kek soğuyunca kürdanla delikler açın 
  • Şerbeti için:süt,krema,şeker ve süt tozunu ocakta kısık ateşte şeker eriyene dek karıştırıp ocaktan alın.Şerbet soğuğa yakın ılık olsun 
  • NOT:Kek sütlü şerbeti iyice çeksin isterseniz şerbeti sıcağa yakın olsun ✔️Ayrıca trileçe bir gece buzdolabında dinlenirse daha lezzetli olacaktır!!
  • Soğuyan kekin üzerine şerbeti dökün ve buzdolabında birkaç saat dinlendirin✔️ 
  • Karamel sosu için:Şeker,limon suyu ve suyu tencereye alın 
  • Kısık ateşte tavayı arada sallayarak karamel rengi almasını sağlayın 
  • Karamel rengini alınca ocaktan alıp margarini ekleyip karıştırın 
  • Yavaşça kremayı ekleyip hızlı hızlı karıştırın 
  • Arada karıştırarak soğumasını sağlayın ve kekin üzerine yayın yada bir kavanoza alıp servis yaparken üzerine gezdirin

  •   Evde yufka varsa kahvaltıda farklı bir lezzet olsun diye hemen gözleme yaparım yada çatt kapı çaldıysa ve komşum geldiyse:)Herkes biliyordur gözlemeyi ama bu da benim yapış tarifim ; 
    yufka

    YAPILIŞI
    • Yufkayı 4e bölün 
    • Her birine az sıvıyağ gezdirin
    • Süzme peynir kırıntısı,ince kıyılmış sosis,kaşar peynir rendesi koyup katlayın 
    • Katlarken suyla yufkaları birbirine yapıştırın 
    • Tavaya az tereyağ koyup tavayı sık sık sallayarak arkalı önlü kızartın ve servis tabağına alın
    • NOT:Tereyağını minik parçalar halinde yufkanın içine koyup, tereyağ yerine sıvıyağ ile de kızartarak hazırlayabilirsiniz
    Cumartesi, Ağustos 09, 2014 Tuğba Mutfakta
      Evde yufka varsa kahvaltıda farklı bir lezzet olsun diye hemen gözleme yaparım yada çatt kapı çaldıysa ve komşum geldiyse:)Herkes biliyordur gözlemeyi ama bu da benim yapış tarifim ; 
    yufka

    YAPILIŞI
    • Yufkayı 4e bölün 
    • Her birine az sıvıyağ gezdirin
    • Süzme peynir kırıntısı,ince kıyılmış sosis,kaşar peynir rendesi koyup katlayın 
    • Katlarken suyla yufkaları birbirine yapıştırın 
    • Tavaya az tereyağ koyup tavayı sık sık sallayarak arkalı önlü kızartın ve servis tabağına alın
    • NOT:Tereyağını minik parçalar halinde yufkanın içine koyup, tereyağ yerine sıvıyağ ile de kızartarak hazırlayabilirsiniz
    Temizlikle geçen yorgun bir günün ardından temizlik arasında yaptığım Sosyete mantımın tarifiyle buradayım.Bilmeyeniniz yoktur aslında ama denemeyenleriniz için gelsin :)

    YAPILIŞI
    • Bir tabakta kıyma,ince kıyılmış kurusoğan,karabiber ve tuzu karıştırın 
    • Yufkaları ben ince üçgen şerit şeklinde kestim ve uçlarına kıymalı harçtan koyup sardım siz isterseniz minik gül börekleri şeklinde de hazırlayabilirsiniz 
    • Bol yağda kızartıp servis tabağına alın 
    • Üzerine sarımsaklı yoğurt döküp kırmızı biberli tereyağ döküp sıcak servis yapın 
    Cumartesi, Ağustos 09, 2014 Tuğba Mutfakta
    Temizlikle geçen yorgun bir günün ardından temizlik arasında yaptığım Sosyete mantımın tarifiyle buradayım.Bilmeyeniniz yoktur aslında ama denemeyenleriniz için gelsin :)

    YAPILIŞI
    • Bir tabakta kıyma,ince kıyılmış kurusoğan,karabiber ve tuzu karıştırın 
    • Yufkaları ben ince üçgen şerit şeklinde kestim ve uçlarına kıymalı harçtan koyup sardım siz isterseniz minik gül börekleri şeklinde de hazırlayabilirsiniz 
    • Bol yağda kızartıp servis tabağına alın 
    • Üzerine sarımsaklı yoğurt döküp kırmızı biberli tereyağ döküp sıcak servis yapın