20 Temmuz 2014 Pazar

Mutfakta yeni lezzetler denemeyi çok seviyorum bu da onlardan biri ☺️ marifetli blogger arkadaşım@birtutamkekik te kremalı güllaç👌 görmüştüm sevgili@mutlu_muna da da muhallebili güllaç.. Bende kendimce bir tarifle bu lezzetli güllacı yaptım İşte tarifi ;
MALZEMELER
10 tane güllaç 
💓2 su bardağı şeker(çok şekerli sevmiyorsanız 1su bardağı koyun)
 💓1kutu krema
 💓1pk vanilya(ben vanilya aroması kullandım)
 MUHALLEBİSİ İÇİN 
💓3su bardağı süt 
💓1tepeleme yemek kaşığı un 
💓1tepeleme yemek kaşığı nişasta
 💓yarım su bardağı şeker
 İÇİ İÇİN
 💓ceviz 

YAPILIŞI
  • Bir tencerede süt ve şekeri ısıtın hafif elinizi yakınca ocaktan alıp içine vanilya ve kremayı koyup karıştırın 
  • Güllaçları makasla 4e kesin
  • Ben dikdörtgen borcama yaptım sizde o boyutlarda bir tepside yapabilirsiniz 
  • Güllaçların 5tanesini teker teker sütün içine batırıp hızlı bir şekilde içinizden 10a kadar sayıp çıkarın(bu püf noktasını da #sahrapsoysaldan duydum)ve tepsiye sırasıyla dizin 
  • 1-2 kepçe sütten güllacın heryerine geZdirin 💓
  • Muhallebi malzemesini bir tencerede pişirin(çok koyu bir muhallebi olmasın) ve ilk sıcaklığı çıkınca aynı yöne doğru mikserleyip güllacın ara katına koyun
  • İri kıyılmış cevizleri de yerleştirin 
  • Kalan 5güllacıda aynı şekilde hazırlayıp tepsiye döşeyin
  • 1-2kepçe daha sütten gezdirip 1bardak sütü bir kavanoza alıp saklayın
  • Buzdolabında dinlenen güllacı servis yapmadan önce ayırdığınız sütüde üzerine gezdirin ve servis yapın
Pazar, Temmuz 20, 2014 Tuğba Mutfakta
Mutfakta yeni lezzetler denemeyi çok seviyorum bu da onlardan biri ☺️ marifetli blogger arkadaşım@birtutamkekik te kremalı güllaç👌 görmüştüm sevgili@mutlu_muna da da muhallebili güllaç.. Bende kendimce bir tarifle bu lezzetli güllacı yaptım İşte tarifi ;
MALZEMELER
10 tane güllaç 
💓2 su bardağı şeker(çok şekerli sevmiyorsanız 1su bardağı koyun)
 💓1kutu krema
 💓1pk vanilya(ben vanilya aroması kullandım)
 MUHALLEBİSİ İÇİN 
💓3su bardağı süt 
💓1tepeleme yemek kaşığı un 
💓1tepeleme yemek kaşığı nişasta
 💓yarım su bardağı şeker
 İÇİ İÇİN
 💓ceviz 

YAPILIŞI
  • Bir tencerede süt ve şekeri ısıtın hafif elinizi yakınca ocaktan alıp içine vanilya ve kremayı koyup karıştırın 
  • Güllaçları makasla 4e kesin
  • Ben dikdörtgen borcama yaptım sizde o boyutlarda bir tepside yapabilirsiniz 
  • Güllaçların 5tanesini teker teker sütün içine batırıp hızlı bir şekilde içinizden 10a kadar sayıp çıkarın(bu püf noktasını da #sahrapsoysaldan duydum)ve tepsiye sırasıyla dizin 
  • 1-2 kepçe sütten güllacın heryerine geZdirin 💓
  • Muhallebi malzemesini bir tencerede pişirin(çok koyu bir muhallebi olmasın) ve ilk sıcaklığı çıkınca aynı yöne doğru mikserleyip güllacın ara katına koyun
  • İri kıyılmış cevizleri de yerleştirin 
  • Kalan 5güllacıda aynı şekilde hazırlayıp tepsiye döşeyin
  • 1-2kepçe daha sütten gezdirip 1bardak sütü bir kavanoza alıp saklayın
  • Buzdolabında dinlenen güllacı servis yapmadan önce ayırdığınız sütüde üzerine gezdirin ve servis yapın