1 Temmuz 2014 Salı

Ne zamandır Süt Reçeli yapıcam bir türlü kısmet olmamıştı.Bugün instagramda  de dolaşırken sunumlarına hayran olduğum Sevgili Blogger arkadaşım @sukrankaymak  ın sayfasında Süt reçelini görür görmez orucun da verdiği etkiyle kendimi süt reçeli yaparken buldum.Gerçekten de bu meşhur süt reçelinin bu kadar lezzetli olduğunu tahmin etmemiştim.Hem de bu lezzetli reçeli kurabiye,kek vs üzerine sürerek de tüketebilirsiniz👌👌👌💕💕👍 İşte meşhur Süt Reçelinin tarifi ;


reçel yapımı

MALZEMELER
1lt süt
 1su bardağı tozşeker 
1çay kaşığı kabartma tozu 

YAPILIŞI



  • Derin bir tencereye süt ve şekeri koyup karıştırın ve kaynamaya bırakın 


  • Kaynamaya başlayınca kabartma tozunu ekleyip tel çırpıcıyla karıştırın


  •  Köpürmeye başlayacaktır siz karıştırmaya devam edin 🌺


  • Orta harlı ateşte sık sık karıştırın,bir süre sonra köpüğü sönecektir 


  • yaklaşık 20-25dk sonra sütü eksilip koyulaşmaya başlayacaktır,(dibini tutabilir dikkat edin)belki daha uzun da sürebilir❗️


  •  Cıvık bir muhalellebi kıvamına gelince (durunca koyulaşıyor)ocaktan alıp kavanoza koyun,oda ısısına gelince buzdolabına kaldırın 1 lt sütten fotoğrafta gördüğünüz küçük kavanoz kadar çıktı:)
  • Salı, Temmuz 01, 2014 Tuğba Mutfakta
    Ne zamandır Süt Reçeli yapıcam bir türlü kısmet olmamıştı.Bugün instagramda  de dolaşırken sunumlarına hayran olduğum Sevgili Blogger arkadaşım @sukrankaymak  ın sayfasında Süt reçelini görür görmez orucun da verdiği etkiyle kendimi süt reçeli yaparken buldum.Gerçekten de bu meşhur süt reçelinin bu kadar lezzetli olduğunu tahmin etmemiştim.Hem de bu lezzetli reçeli kurabiye,kek vs üzerine sürerek de tüketebilirsiniz👌👌👌💕💕👍 İşte meşhur Süt Reçelinin tarifi ;


    reçel yapımı

    MALZEMELER
    1lt süt
     1su bardağı tozşeker 
    1çay kaşığı kabartma tozu 

    YAPILIŞI



    • Derin bir tencereye süt ve şekeri koyup karıştırın ve kaynamaya bırakın 


    • Kaynamaya başlayınca kabartma tozunu ekleyip tel çırpıcıyla karıştırın


    •  Köpürmeye başlayacaktır siz karıştırmaya devam edin 🌺


    • Orta harlı ateşte sık sık karıştırın,bir süre sonra köpüğü sönecektir 


    • yaklaşık 20-25dk sonra sütü eksilip koyulaşmaya başlayacaktır,(dibini tutabilir dikkat edin)belki daha uzun da sürebilir❗️


    •  Cıvık bir muhalellebi kıvamına gelince (durunca koyulaşıyor)ocaktan alıp kavanoza koyun,oda ısısına gelince buzdolabına kaldırın 1 lt sütten fotoğrafta gördüğünüz küçük kavanoz kadar çıktı:)

    • sütlü tatlı

      MALZEMELER
      1litre süt
       1su bardağı şeker
       2yumurta sarısı 
      3yemek kaşığı mısır nişastası 
      2yemek kaşığı un 
      1küçük kutu krema
       1pk bebe bisküvisi 
      1pk vanilya 
      frambuaz 
      YAPILIŞI

    • Bir tencerede süt,şeker,yumurta sarısı,nişasta ve unu tel çırpıcıyla karıştırın ve ocağın altını açıp karıştırarak pişirin 
      • Pişen muhallebiyi arada karıştırıp ılınmasını sağlayın,vanilya ve kremayı ekleyip aynı yöne doğru iyice mikserleyin. 
      • Kupların birazına muhallebi koyup un haline getirilmiş bebe bisküvisi ve kenarlarına doğru frambuaz koyun üzerine tekrar muhallebi koyun.
      •  Kalan bebe bisküvisiyle üzerini süsleyip buzdolabına kaldırın 
      • Buzdolabında 1-2saat dinlendirip servis yapın❤️❤️❤️
      Salı, Temmuz 01, 2014 Tuğba Mutfakta

      sütlü tatlı

      MALZEMELER
      1litre süt
       1su bardağı şeker
       2yumurta sarısı 
      3yemek kaşığı mısır nişastası 
      2yemek kaşığı un 
      1küçük kutu krema
       1pk bebe bisküvisi 
      1pk vanilya 
      frambuaz 
      YAPILIŞI

    • Bir tencerede süt,şeker,yumurta sarısı,nişasta ve unu tel çırpıcıyla karıştırın ve ocağın altını açıp karıştırarak pişirin 
      • Pişen muhallebiyi arada karıştırıp ılınmasını sağlayın,vanilya ve kremayı ekleyip aynı yöne doğru iyice mikserleyin. 
      • Kupların birazına muhallebi koyup un haline getirilmiş bebe bisküvisi ve kenarlarına doğru frambuaz koyun üzerine tekrar muhallebi koyun.
      •  Kalan bebe bisküvisiyle üzerini süsleyip buzdolabına kaldırın 
      • Buzdolabında 1-2saat dinlendirip servis yapın❤️❤️❤️
      Dün blogları gezinirken Sevgili Özge'nin Oltası Menemen tarifi vermiş bende onun tarifiyle denedim çok lezzetli oldu.Sizde yapmak isterseniZ işte tarifi ;

      kahvaltılık

      • Soğanları minik küp doğrayıp sıvıyağ da pembeleşene dek kavurun . 
      • Mİnik doğranmış kırmızı biber,çarliston biberi de ekleyin. 
      • Az tereyağ koyup kavurun. 
      • Domatesleri küp doğrayıp ekleyin,kısık ateşte domatesler yumuşayana dek pişirin. 
      • Yumurtaları kırıp karıştırın.
      • Tuz, karabiber ve kıyılmış maydanoz ekleyip karıştırın sıcak sıcak servis yapın..
      Salı, Temmuz 01, 2014 Tuğba Mutfakta
      Dün blogları gezinirken Sevgili Özge'nin Oltası Menemen tarifi vermiş bende onun tarifiyle denedim çok lezzetli oldu.Sizde yapmak isterseniZ işte tarifi ;

      kahvaltılık

      • Soğanları minik küp doğrayıp sıvıyağ da pembeleşene dek kavurun . 
      • Mİnik doğranmış kırmızı biber,çarliston biberi de ekleyin. 
      • Az tereyağ koyup kavurun. 
      • Domatesleri küp doğrayıp ekleyin,kısık ateşte domatesler yumuşayana dek pişirin. 
      • Yumurtaları kırıp karıştırın.
      • Tuz, karabiber ve kıyılmış maydanoz ekleyip karıştırın sıcak sıcak servis yapın..