20 Haziran 2014 Cuma

Bizim evde en çok pişen yemek tavuktur heralde :D Bugünde tavuğu  şişte yaptım ve nefiss oldu..
 Sizde tavuğu çok seviyor ve lezzetli tarifler arıyorsanız blogumun ana yemekler kategorisinde çok lezzetli, soslu tavuk tarifleri bulabilirsiniz ;)tavuk yemekleri
  Bizim evde en çok pişen yemek tavuktur heralde :D Blogumun ana yemekler kategorisinde çok lezzetli, soslu tavuk tarifleri bulabilirsiniz

YAPILIŞI
  • Tavukları küp doğrayıp derin bir kaba alın(ben Bim 'in kemiksiz tavuk pirzolasından kullandım )
  • 1-2 yemek kaşığı yoğurt,salça,soya sosu,2-3diş sarımsak,2-3yemek kaşığı sıvıyağ,tuz,karabiber koyup iyice harmanlayıp buzdolabında bi kaç saat dinlendirin‼️ 
  • Tavukları şişlere takın,aralarına isteğe bağlı biber koyun
  • Tavayı ısıtıp yarım çay bardağı kadar sıvıyağ koyup tavukları arkalı önlü kızartın.
  • Tavuklar kızarmış ve içi pişmemişse kapak kapatıp biraz daha pişirin ve sıcak sıcak servis yapın..
Cuma, Haziran 20, 2014 Tuğba Mutfakta
Bizim evde en çok pişen yemek tavuktur heralde :D Bugünde tavuğu  şişte yaptım ve nefiss oldu..
 Sizde tavuğu çok seviyor ve lezzetli tarifler arıyorsanız blogumun ana yemekler kategorisinde çok lezzetli, soslu tavuk tarifleri bulabilirsiniz ;)tavuk yemekleri
  Bizim evde en çok pişen yemek tavuktur heralde :D Blogumun ana yemekler kategorisinde çok lezzetli, soslu tavuk tarifleri bulabilirsiniz

YAPILIŞI
  • Tavukları küp doğrayıp derin bir kaba alın(ben Bim 'in kemiksiz tavuk pirzolasından kullandım )
  • 1-2 yemek kaşığı yoğurt,salça,soya sosu,2-3diş sarımsak,2-3yemek kaşığı sıvıyağ,tuz,karabiber koyup iyice harmanlayıp buzdolabında bi kaç saat dinlendirin‼️ 
  • Tavukları şişlere takın,aralarına isteğe bağlı biber koyun
  • Tavayı ısıtıp yarım çay bardağı kadar sıvıyağ koyup tavukları arkalı önlü kızartın.
  • Tavuklar kızarmış ve içi pişmemişse kapak kapatıp biraz daha pişirin ve sıcak sıcak servis yapın..


Sütünüz kaynatırken kesildimİ??Hiç telaşa gerek yok:)
Hemen içine limon sıkıp az tuz koyup biraz daha kaynatın kesiklerin koyulaştığını göreceksiniz.
Aaz koyulaştıysa biraz daha limon sıkın,ocağın altını kapatıp 10-15dk bekletin.Tel süzgeçten bir tencereye suyunu iiiiyce süzdürün.Hatta süzgeçte kalsın, üzerine bi kapak kapatıp bikaç saat süzgeçle birlikte buzdolabına koyun.Sonrasında çıkarıp bir tabağa ters çevirin✌️Kahvaltıda yada böreklerinizde kullanacağınız nefis lorunuz hazır :Dlor
Cuma, Haziran 20, 2014 Tuğba Mutfakta


Sütünüz kaynatırken kesildimİ??Hiç telaşa gerek yok:)
Hemen içine limon sıkıp az tuz koyup biraz daha kaynatın kesiklerin koyulaştığını göreceksiniz.
Aaz koyulaştıysa biraz daha limon sıkın,ocağın altını kapatıp 10-15dk bekletin.Tel süzgeçten bir tencereye suyunu iiiiyce süzdürün.Hatta süzgeçte kalsın, üzerine bi kapak kapatıp bikaç saat süzgeçle birlikte buzdolabına koyun.Sonrasında çıkarıp bir tabağa ters çevirin✌️Kahvaltıda yada böreklerinizde kullanacağınız nefis lorunuz hazır :Dlor