11 Haziran 2014 Çarşamba

  Evde et kalmadıysa ve  hünkar beğendi yapamadıysak, bizde "Kıymalı Patlıcan Beğendi "yaparız hünkar beğenmezse biz beğeniriz :))
patlıcan beğendi

anayemek

MALZEMELER
BEĞENDİSİ İÇİN
2yemek kaşığı un
1 -2 yemek kaşığı tereyağ
1-2 yemek kaşığı sıvıyağ
süt
kaşar peyniri
tuz

KIYMALI HARCI
 1tane kuru soğan 
200-250 gr kıyma
1-2 diş sarımsak
1/2 yemek kaşığı salça
tuz
karabiber
kekik

YAPILIŞI
  • Bir tencerede 1tane minik küp şeklinde doğranmış kurusoğanı az sıvıyağda pembeleşene dek kavurun,biraz tereyağ ekleyin ve kıymayı ekleyin.
  • Kıyma kavrulmaya başlayınca domates salçasını da ekleyip kısık ateşte salçanın kokusu çıkana dek kavurun.
  • Bİr diş sarımsak rendesi koyup biraz tuz,kekik ve karabiber ilave edip az sıcak suyla kıvamını biraz açın(Çok sulu olmasın!) 
  • 2tane patlıcanı közleyip kabuklarını temizleyin ve küçük doğrayın.
  • Bİr tavaya az sıvıyağ ve tereyağ koyup 2yemek kaşığı un ekleyip biraz kavurup patlıcanı ekleyin.
  • Azar azar süt ilavesiyle sürekli karıştırarak çok sulu ve çok da koyu olmayan bir beğendi hazırlayın
  • Kaşar peyniri rendeleyip ocağın altını kapatın.
  • Servis tabağına beğendiden koyup üzerine kıymalı sostan koyun kaşar peyniri ile süsleyip sıcak servis yapın.Afiyet olsun :)
Çarşamba, Haziran 11, 2014 Tuğba Mutfakta
  Evde et kalmadıysa ve  hünkar beğendi yapamadıysak, bizde "Kıymalı Patlıcan Beğendi "yaparız hünkar beğenmezse biz beğeniriz :))
patlıcan beğendi

anayemek

MALZEMELER
BEĞENDİSİ İÇİN
2yemek kaşığı un
1 -2 yemek kaşığı tereyağ
1-2 yemek kaşığı sıvıyağ
süt
kaşar peyniri
tuz

KIYMALI HARCI
 1tane kuru soğan 
200-250 gr kıyma
1-2 diş sarımsak
1/2 yemek kaşığı salça
tuz
karabiber
kekik

YAPILIŞI
  • Bir tencerede 1tane minik küp şeklinde doğranmış kurusoğanı az sıvıyağda pembeleşene dek kavurun,biraz tereyağ ekleyin ve kıymayı ekleyin.
  • Kıyma kavrulmaya başlayınca domates salçasını da ekleyip kısık ateşte salçanın kokusu çıkana dek kavurun.
  • Bİr diş sarımsak rendesi koyup biraz tuz,kekik ve karabiber ilave edip az sıcak suyla kıvamını biraz açın(Çok sulu olmasın!) 
  • 2tane patlıcanı közleyip kabuklarını temizleyin ve küçük doğrayın.
  • Bİr tavaya az sıvıyağ ve tereyağ koyup 2yemek kaşığı un ekleyip biraz kavurup patlıcanı ekleyin.
  • Azar azar süt ilavesiyle sürekli karıştırarak çok sulu ve çok da koyu olmayan bir beğendi hazırlayın
  • Kaşar peyniri rendeleyip ocağın altını kapatın.
  • Servis tabağına beğendiden koyup üzerine kıymalı sostan koyun kaşar peyniri ile süsleyip sıcak servis yapın.Afiyet olsun :)