29 Mayıs 2014 Perşembe
2 yumurta(birinin sarısı üzerine sürülecek)
1çay bardağı sıvıyağ
☕️1çay bardağı süt
☕️1su bardağı ılık su
☕️1pk kuru maya
☕️1tatlı kaşığı mahlep
☕️1tatlı kaşığı tuz
☕️4,5-5su bardağı un
AKATLARI İÇİN ☕️tereyağ ve nişasta
İÇ HARCI İÇİN ☕️beyaz peynir
YAPILIŞI
- Karıştırma kabına sıvıyağ,süt,ılık su,yumurtaları(sarısının birini üzeri için ayır)alıp çırpma teliyle karıştırın
- Başka bir kapta un,instant maya,tuz,mahlebi karıştırıp sıvıların üzerine döküp iyice yoğurun.
- kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar un eklemeye devam edin
- Hamuru 4-5 dk iyice yoğurun ve 7 bezeye bölün
- Her bezeyi tezgah ve hamurun üzerine nişasta serperek tabak büyüklüğünde açın 🌸sonra aralarına yumuşamış tereyağ sürüp üst üste alın son katın üzerine yağ sürmeyin
- Hamuru buzdolabında 10dk dinlendirin
- tezgaha un serpip hamuru yuvarlak olacak şekilde ve ince açın,açılan hamurdan sigara böreği yapar gibi üçgenler kesip uç kısımlarına beyaz peynir koyup rulo sarın
- Fırın tepsisine dizdiğiniz poğaçaların üzerine yumurta sarısı sürüp mayalanması için ılık ortamda 15-20dk bekletip önceden ısınmış 180*fırında pişirin😋😋👌☕️☕️
Perşembe, Mayıs 29, 2014
Tuğba Mutfakta
2 yumurta(birinin sarısı üzerine sürülecek)
1çay bardağı sıvıyağ
☕️1çay bardağı süt
☕️1su bardağı ılık su
☕️1pk kuru maya
☕️1tatlı kaşığı mahlep
☕️1tatlı kaşığı tuz
☕️4,5-5su bardağı un
AKATLARI İÇİN ☕️tereyağ ve nişasta
İÇ HARCI İÇİN ☕️beyaz peynir
YAPILIŞI
- Karıştırma kabına sıvıyağ,süt,ılık su,yumurtaları(sarısının birini üzeri için ayır)alıp çırpma teliyle karıştırın
- Başka bir kapta un,instant maya,tuz,mahlebi karıştırıp sıvıların üzerine döküp iyice yoğurun.
- kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar un eklemeye devam edin
- Hamuru 4-5 dk iyice yoğurun ve 7 bezeye bölün
- Her bezeyi tezgah ve hamurun üzerine nişasta serperek tabak büyüklüğünde açın 🌸sonra aralarına yumuşamış tereyağ sürüp üst üste alın son katın üzerine yağ sürmeyin
- Hamuru buzdolabında 10dk dinlendirin
- tezgaha un serpip hamuru yuvarlak olacak şekilde ve ince açın,açılan hamurdan sigara böreği yapar gibi üçgenler kesip uç kısımlarına beyaz peynir koyup rulo sarın
- Fırın tepsisine dizdiğiniz poğaçaların üzerine yumurta sarısı sürüp mayalanması için ılık ortamda 15-20dk bekletip önceden ısınmış 180*fırında pişirin😋😋👌☕️☕️
Ben bu aralar soya sosuna takmış durumdayım.TAynı tarifin tavuklusunu da yapıyorum çok lezzetli oluyor..Tavuklu olanın tarifine de buradan bakabilirsiniz :)
Önceleri kremalı olarak yapıyordum fakat böyle daha sağlıklı olduğu için bu aralar böyle.Kremalı tavuk tarifime de buradan bakabilirsiniz :)
Önceleri kremalı olarak yapıyordum fakat böyle daha sağlıklı olduğu için bu aralar böyle.Kremalı tavuk tarifime de buradan bakabilirsiniz :)
MALZEMELER
5OO gr kuzu eti
2 tane kırmızı biber
10-15 tane mantar
1-2 diş sarımsak
tuz
karabiber
kekik
1-2 yemek kaşığı soya sosu
sıvıyağ
YAPILIŞI
- Geniş bir teflon yada seramik tavayı iyice ısıtın. 🍴
- Tavaya az sıvıyağ koyun. 🍴
- ince doğranmış mantarı harlı ateşte tavayı sürekli sallayarak kavurun ve ince doğranmış kırmızı biberi ekleyip tavayı sallayarak pişirmeye devam edin
- kuzu etini de serçe parmak kalınlığında kesip biberlere ekleyin 🍴
- Et pişene dek harlı ateşte pişirin 2 diş sarımsağı rendeleyip ilave edin.
- uz,karabiber,kekik ilave edin
- 1-2 yemek kaşığı soya sosu da ekleyip ocağın altını kapatın
- NOT:Et kavrulmuş fakat çiğ kalmışsa çok az sıcak su ilave edip kapağını kapatın kısık ateşte et istediğiniz yumuşaklığa gelene dek pişirin :)
Perşembe, Mayıs 29, 2014
Tuğba Mutfakta
Ben bu aralar soya sosuna takmış durumdayım.TAynı tarifin tavuklusunu da yapıyorum çok lezzetli oluyor..Tavuklu olanın tarifine de buradan bakabilirsiniz :)
Önceleri kremalı olarak yapıyordum fakat böyle daha sağlıklı olduğu için bu aralar böyle.Kremalı tavuk tarifime de buradan bakabilirsiniz :)
Önceleri kremalı olarak yapıyordum fakat böyle daha sağlıklı olduğu için bu aralar böyle.Kremalı tavuk tarifime de buradan bakabilirsiniz :)
MALZEMELER
5OO gr kuzu eti
2 tane kırmızı biber
10-15 tane mantar
1-2 diş sarımsak
tuz
karabiber
kekik
1-2 yemek kaşığı soya sosu
sıvıyağ
YAPILIŞI
- Geniş bir teflon yada seramik tavayı iyice ısıtın. 🍴
- Tavaya az sıvıyağ koyun. 🍴
- ince doğranmış mantarı harlı ateşte tavayı sürekli sallayarak kavurun ve ince doğranmış kırmızı biberi ekleyip tavayı sallayarak pişirmeye devam edin
- kuzu etini de serçe parmak kalınlığında kesip biberlere ekleyin 🍴
- Et pişene dek harlı ateşte pişirin 2 diş sarımsağı rendeleyip ilave edin.
- uz,karabiber,kekik ilave edin
- 1-2 yemek kaşığı soya sosu da ekleyip ocağın altını kapatın
- NOT:Et kavrulmuş fakat çiğ kalmışsa çok az sıcak su ilave edip kapağını kapatın kısık ateşte et istediğiniz yumuşaklığa gelene dek pişirin :)
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)