26 Mayıs 2014 Pazartesi



MALZEMELER
4 yufka 
150 gr tereyağ yada margarin

İÇİ İÇİN
beyaz peynir

ÜZERİNE SÜRMEK İÇİN
yumurta sarısı
çörekotu

YAPILIŞI
  • Tereyağını eritin.Yufkayı düz bir zemine serip heryerine fırça ile tereyağ sürün ve diğer yufkayı üzerine koyup tereyağ ile yağlayın.
  • Yufkayı 12 ye daha küçük olsun isterseniz 16 ya bölün.
  • İçlerine beyaz peynir koyup sarın.
  • Geniş bir tencereye soğuk su koyup börekleri içine atın..
  • 10 dk. bekletip yufkaya zarar vermeden suyunu sıkıp yağlanmış fırın tepsisine dizin..
  • Üzerlerine yumurta sarısı sürüp çörekotu serpin ve önceden ısınmış 190* fırında pişirin..
Pazartesi, Mayıs 26, 2014 Tuğba Mutfakta


MALZEMELER
4 yufka 
150 gr tereyağ yada margarin

İÇİ İÇİN
beyaz peynir

ÜZERİNE SÜRMEK İÇİN
yumurta sarısı
çörekotu

YAPILIŞI
  • Tereyağını eritin.Yufkayı düz bir zemine serip heryerine fırça ile tereyağ sürün ve diğer yufkayı üzerine koyup tereyağ ile yağlayın.
  • Yufkayı 12 ye daha küçük olsun isterseniz 16 ya bölün.
  • İçlerine beyaz peynir koyup sarın.
  • Geniş bir tencereye soğuk su koyup börekleri içine atın..
  • 10 dk. bekletip yufkaya zarar vermeden suyunu sıkıp yağlanmış fırın tepsisine dizin..
  • Üzerlerine yumurta sarısı sürüp çörekotu serpin ve önceden ısınmış 190* fırında pişirin..


  Bu browni lezzetindeki  truffu bir alt tarifimdeki "imam sarığı"pastasının arta kalan kek ve muhallebisinden yaptım.Şöyle ki bir kaba İmam sarığı pastasından kalan kekleri ufaladım kalan kremayı da ekledim.İçine 2-3 yemek kaşığı damla çikolata ve 1 çay kaşığı çilek aroması koyup yoğurdum.Küçük yuvarlaklar hazırlayıp kağıt kalıplara yerleştirdim..
Bitter çikolatayı benmari usulü eritip üzerlerine paylaştırıp antep fıstığı ile süsleyip 1 saat kadar buzdolabında dinlendirip servis yaptım..

Pazartesi, Mayıs 26, 2014 Tuğba Mutfakta


  Bu browni lezzetindeki  truffu bir alt tarifimdeki "imam sarığı"pastasının arta kalan kek ve muhallebisinden yaptım.Şöyle ki bir kaba İmam sarığı pastasından kalan kekleri ufaladım kalan kremayı da ekledim.İçine 2-3 yemek kaşığı damla çikolata ve 1 çay kaşığı çilek aroması koyup yoğurdum.Küçük yuvarlaklar hazırlayıp kağıt kalıplara yerleştirdim..
Bitter çikolatayı benmari usulü eritip üzerlerine paylaştırıp antep fıstığı ile süsleyip 1 saat kadar buzdolabında dinlendirip servis yaptım..

  Cumartesi günü çeyiz sermemiz vardı bende abim hoca olduğu için imam sarığı pasta yapmayı tercih ettim :))
 Misafirlerimizin dediğine göre çook lezzetli olmuş hatta sonrasında bile canları pasta çekmiş  :)) Lezzetli olan şey çabuk biter ya malesef çabucak bitti..
 
  İmam sarığı pastası bardakla kesilerek hazırlandığı için kenarları artıyor. (Bu arada ben klasik su bardağı ile kestim ve 9-10 tane pasta çıktı )Kalan kek ve kremayı bir kapta yoğurup içine damla çikolata,limon kabuğu vs. koyup yuvarlayın ve üzerlerine benmari usulü bitter ile süsleyip bir malzemeden iki çeşit tatlı hazırlayabilirsiniz ;)

 

MALZEMELER
4 Yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı un
1 küçük pk kakao
3 çorba kaşığı su
 1pk vanilya
1/2 pk kabartma tozu

KREMASI
3 su bardağı süt
1,5 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı nişasta
1 su bardağından 2 parmak eksik toz şeker
1 yumurta sarısı 
vanilya

ÜZERİ İÇİN
hindistan cevizi
1 pk Bitter
1 tatlı kaşığı tereyağ
2 yemek kaşığı süt

YAPILIŞI
  • Yumurta ve şekeri iyice milserleyin ve diğer malzemeleri de ekleyip karıştırın ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dökün.
  • Önceden ısınmış 165* fırında pişirin.
  • Not:Pişip pişmediğini kürdan testi yaparak kontrol edin..
  • Kreması için: Vanilya hariç tüm krema malzemesini tencerede iyice karıştırıp ocağın altını açın ve sürekli karıştırarak pişirin..pişince vanilyayı ekleyip azıcık mikserleyin..
  • Pişen keki bardakla kesip bir kenara koyun.
  • Ilınan kremadan birer kaşık kestiğiniz kekin arasına koyup üzerine diğer kekten kapatın.(Hamburger gibi)
  • Hindistan cevizini bir tabağa alın,kekin kenarlarına da krema sürüp hindistan cevizine bulayın ve servis tabağına dizin.
  • Bitter çikolatayı benmari usulü eritin.İçine tereyağ ve 2 kaşık sütüde ekleyip iyice karıştırıp kekin üst kısmına yayın..
Pazartesi, Mayıs 26, 2014 Tuğba Mutfakta
  Cumartesi günü çeyiz sermemiz vardı bende abim hoca olduğu için imam sarığı pasta yapmayı tercih ettim :))
 Misafirlerimizin dediğine göre çook lezzetli olmuş hatta sonrasında bile canları pasta çekmiş  :)) Lezzetli olan şey çabuk biter ya malesef çabucak bitti..
 
  İmam sarığı pastası bardakla kesilerek hazırlandığı için kenarları artıyor. (Bu arada ben klasik su bardağı ile kestim ve 9-10 tane pasta çıktı )Kalan kek ve kremayı bir kapta yoğurup içine damla çikolata,limon kabuğu vs. koyup yuvarlayın ve üzerlerine benmari usulü bitter ile süsleyip bir malzemeden iki çeşit tatlı hazırlayabilirsiniz ;)

 

MALZEMELER
4 Yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı un
1 küçük pk kakao
3 çorba kaşığı su
 1pk vanilya
1/2 pk kabartma tozu

KREMASI
3 su bardağı süt
1,5 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı nişasta
1 su bardağından 2 parmak eksik toz şeker
1 yumurta sarısı 
vanilya

ÜZERİ İÇİN
hindistan cevizi
1 pk Bitter
1 tatlı kaşığı tereyağ
2 yemek kaşığı süt

YAPILIŞI
  • Yumurta ve şekeri iyice milserleyin ve diğer malzemeleri de ekleyip karıştırın ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dökün.
  • Önceden ısınmış 165* fırında pişirin.
  • Not:Pişip pişmediğini kürdan testi yaparak kontrol edin..
  • Kreması için: Vanilya hariç tüm krema malzemesini tencerede iyice karıştırıp ocağın altını açın ve sürekli karıştırarak pişirin..pişince vanilyayı ekleyip azıcık mikserleyin..
  • Pişen keki bardakla kesip bir kenara koyun.
  • Ilınan kremadan birer kaşık kestiğiniz kekin arasına koyup üzerine diğer kekten kapatın.(Hamburger gibi)
  • Hindistan cevizini bir tabağa alın,kekin kenarlarına da krema sürüp hindistan cevizine bulayın ve servis tabağına dizin.
  • Bitter çikolatayı benmari usulü eritin.İçine tereyağ ve 2 kaşık sütüde ekleyip iyice karıştırıp kekin üst kısmına yayın..