7 Mayıs 2014 Çarşamba

   Enginarı önceleri hiç sevmeyen ben lezzetini arkadaşım Eliflere iftara gittiğimizde keşfettim..Tadı hala damağımda..
  Birkaç denemem olmuştu ama istediğim lezzeti yakalayamadığım için tarifini paylaşmamıştım.Bu akşamki yemeği bayıla bayıla yiyince hemen sizlerle paylaşayım dedim.Buyrun lezzeti onaylı tarifime :)


enginar


MALZEMELER
4 tane enginar
1tane havuç
1 -2 tane orta boy patates
1 tane kuru soğan
1tatlı kaşığı un 
dereotu
limon
zeytinyağ
tuz
1 çay kaşığı şeker

YAPILIŞI
  • Temizlenmiş enginarları limonla ovalayın ve diğer malzemeleri hazırlayana kadar limonlu suda bekletin.
  • Geniş bir tencereye minik küp şeklinde doğranmış soğanları ekleyin ve zeytinyağ ile birlikte pembeleşene dek kavurun.
  • Patates ve havucu tavla zarı boyutunda doğrayıp içine ekleyin.
  • Ben bezelye kullanmadım.Siz kullanacaksanız bezelyeyi ayrı bir kapta azıcık haşlayıp patateslerin içine ekleyin.
  • Tuz,şeker ve unu serpiştirin.1-2yemekkaşığı kadar limon suyu koyup biraz sıcak su koyup yavaşca karıştırın,enginarları da ters çevirip tencereye yerleştirin ve enginarların üzerine geçecek kadar sıcak su daha ekleyip kapağını kapatın kaynamaya başlayınca kısık ateşte pişmeye bırakın..
  • Pişen enginarları servis tabağına alın ve içine garnitürlerden doldurup dereotu ile süsleyip ılınınca servis yapın..
Çarşamba, Mayıs 07, 2014 Tuğba Mutfakta
   Enginarı önceleri hiç sevmeyen ben lezzetini arkadaşım Eliflere iftara gittiğimizde keşfettim..Tadı hala damağımda..
  Birkaç denemem olmuştu ama istediğim lezzeti yakalayamadığım için tarifini paylaşmamıştım.Bu akşamki yemeği bayıla bayıla yiyince hemen sizlerle paylaşayım dedim.Buyrun lezzeti onaylı tarifime :)


enginar


MALZEMELER
4 tane enginar
1tane havuç
1 -2 tane orta boy patates
1 tane kuru soğan
1tatlı kaşığı un 
dereotu
limon
zeytinyağ
tuz
1 çay kaşığı şeker

YAPILIŞI
  • Temizlenmiş enginarları limonla ovalayın ve diğer malzemeleri hazırlayana kadar limonlu suda bekletin.
  • Geniş bir tencereye minik küp şeklinde doğranmış soğanları ekleyin ve zeytinyağ ile birlikte pembeleşene dek kavurun.
  • Patates ve havucu tavla zarı boyutunda doğrayıp içine ekleyin.
  • Ben bezelye kullanmadım.Siz kullanacaksanız bezelyeyi ayrı bir kapta azıcık haşlayıp patateslerin içine ekleyin.
  • Tuz,şeker ve unu serpiştirin.1-2yemekkaşığı kadar limon suyu koyup biraz sıcak su koyup yavaşca karıştırın,enginarları da ters çevirip tencereye yerleştirin ve enginarların üzerine geçecek kadar sıcak su daha ekleyip kapağını kapatın kaynamaya başlayınca kısık ateşte pişmeye bırakın..
  • Pişen enginarları servis tabağına alın ve içine garnitürlerden doldurup dereotu ile süsleyip ılınınca servis yapın..