1 Nisan 2014 Salı

  Geçen hafta Cumartesi gelecek olan misafirlerime neler yapsam diye düşünürken baklavalık yufkadan börek yapmalıyım fikri geldi aklıma ve lezzetli olabilecek tarif araştırmasına girdim ve bu güzel blogtaki baklava yufkasından böreğin görseli dikkatimi çekti.

Risk de alarak denedim ve çok beğendim.Yalnız baklavalık yufkadan yapıldığı için soğuduğu zaman sertleşebiliyor bu yüzden taze hazırlayıp sıcak servis yapmanızı öneririm :)
börek
Resim yazısı ekle
MALZEMELER
1 pk. baklavalık yufka
2 tepeleme yemek kaşığı tereyağ(erimiş)
1 çay bardağı sıvıyağ
1 su bardağı süt
1/2 su bardağı maden suyu
2 yumurta

İÇİ HARCI
kıyma 
1-2tane kuru soğan
tuz
karabiber
sıvıyağ
toz kırmızı biber

YAPILIŞI
  • İÇ HARCI İÇİN:Bir tavada yemeklik doğranmış soğanı sıvıyağ ile beraber pembeleşene dek kavurup kıymayı ekleyin.
  • Tuz,karabiber ve toz kırmızıbiber ilave edip kavurun ve ocağına altını kapatın..
  • Sosu için:Yumurta,maden suyu,sıvıyağ ve sütü bir kasede karıştırın.
  • Baklavalık yufkaları 5 erli gruplar şeklinde hazırlayın.
  • Bunum için  5 kat yufkayı üst üste koyun ve her katına fırçayla sos sürün.Geniş  kısmına kıymalı harçtan sürüp sarın ve 4 parmak genişliğinde kesip yağlanmış tepsiye dizin..
  • Diğer yufkaları da 5 erli gruplar şeklinde hazırlayın..
  • Kalan sosu da üzerine sürüp önceden ısınmış 180* fırında pişirin..
  • Sıcak sıcak servis yapın..
  • NOT:Baklavalık yufkayı alırken içindekiler bölümünden un ve nişasta kullanılan yufkayı tercih edin.Sade nişasta kullanılan yufkanın böreği sert olabilir !!



Salı, Nisan 01, 2014 Tuğba Mutfakta
  Geçen hafta Cumartesi gelecek olan misafirlerime neler yapsam diye düşünürken baklavalık yufkadan börek yapmalıyım fikri geldi aklıma ve lezzetli olabilecek tarif araştırmasına girdim ve bu güzel blogtaki baklava yufkasından böreğin görseli dikkatimi çekti.

Risk de alarak denedim ve çok beğendim.Yalnız baklavalık yufkadan yapıldığı için soğuduğu zaman sertleşebiliyor bu yüzden taze hazırlayıp sıcak servis yapmanızı öneririm :)
börek
Resim yazısı ekle
MALZEMELER
1 pk. baklavalık yufka
2 tepeleme yemek kaşığı tereyağ(erimiş)
1 çay bardağı sıvıyağ
1 su bardağı süt
1/2 su bardağı maden suyu
2 yumurta

İÇİ HARCI
kıyma 
1-2tane kuru soğan
tuz
karabiber
sıvıyağ
toz kırmızı biber

YAPILIŞI
  • İÇ HARCI İÇİN:Bir tavada yemeklik doğranmış soğanı sıvıyağ ile beraber pembeleşene dek kavurup kıymayı ekleyin.
  • Tuz,karabiber ve toz kırmızıbiber ilave edip kavurun ve ocağına altını kapatın..
  • Sosu için:Yumurta,maden suyu,sıvıyağ ve sütü bir kasede karıştırın.
  • Baklavalık yufkaları 5 erli gruplar şeklinde hazırlayın.
  • Bunum için  5 kat yufkayı üst üste koyun ve her katına fırçayla sos sürün.Geniş  kısmına kıymalı harçtan sürüp sarın ve 4 parmak genişliğinde kesip yağlanmış tepsiye dizin..
  • Diğer yufkaları da 5 erli gruplar şeklinde hazırlayın..
  • Kalan sosu da üzerine sürüp önceden ısınmış 180* fırında pişirin..
  • Sıcak sıcak servis yapın..
  • NOT:Baklavalık yufkayı alırken içindekiler bölümünden un ve nişasta kullanılan yufkayı tercih edin.Sade nişasta kullanılan yufkanın böreği sert olabilir !!




pastalar

MALZEMELER
5 yumurta
5 türk kahvesi fincanı tozşeker
5 türk kahvesi fincanı un
1 kahve fincanı süt
1/2 pk kabartma tozu
2 pk vanilya

İÇ KREMASI
3 su bardağı süt
1 yumurta
1 su bardağından 2 parmak eksik şeker
2 tepeleme yemek kaşığı un
1 tepeleme yemek kaşığı mısır nişastası
1/2 pk. margarin (oda sıcaklığı)
1 pk. vanilya

ISLATMAK İÇİN
1 su bardağı süt
1 yemek kaşığı reçel

GANAJI İÇİN
1 küçük kutu krema
1 pk. kare bitter çikolata

YAPILIŞI
  • Yumurta ve şekeri 7-8dk çırpın ve sütü ekleyin. 
  • İsteğe bağlı 1çay kaşığının ucuyla gıda boyası katın
  • 2kez elenmiş un,kabartma tozu ve vanilya ekleyip düşük devirde mikserleyin.
  • YAğlı kağıt serilmiş kelepçeli kalıba dökün. 
  • Önceden ısınmış 160*fırında pişirin. 
  • Not:İlk 30dk.kapağını açmayın. 
  • Piştiğini kürdan testi ile kontrol edip fırından çıkarın
  • KREMASI İÇİN:Bir tencerede süt,yumurta,tozşeker,nişasta ve unu tel çırpıcıyla karıştırın ve ocağın altını açıp sürekli karıştırarak pişirin..
  • Göz göz olunca ocağın altını kapatın ve arada karıştırarak soğumaya bırakın
  • Oda ısısına gelince margarini ve vanilyayı ekleyip aynı yöne doğru mikserleyin.
  • GANAJI İÇİN:Küçük bir tencerede kremayı ısıtın ve kaynama noktasına gelince ocağın altını kapatıp bitteri ekleyin ve karıştırın..
  • Karışımı buzdolabında 1 saat dinlendirin ve çıkarınca mikserleyin..
  • Pandispanyayı ortadan ikiye kesin ve alt kısmı servis tabağına alıp reçelli sütün yarısıyla ıslatıp iç kremanın tamamını içine yayın.
  • Pandispanyanın diğer kısmının içini de süt ile ıslatıp kremanın üzerine kapatın ve ganajla kaplayın ve dilediğiniz gibi süsleyin..




Salı, Nisan 01, 2014 Tuğba Mutfakta

pastalar

MALZEMELER
5 yumurta
5 türk kahvesi fincanı tozşeker
5 türk kahvesi fincanı un
1 kahve fincanı süt
1/2 pk kabartma tozu
2 pk vanilya

İÇ KREMASI
3 su bardağı süt
1 yumurta
1 su bardağından 2 parmak eksik şeker
2 tepeleme yemek kaşığı un
1 tepeleme yemek kaşığı mısır nişastası
1/2 pk. margarin (oda sıcaklığı)
1 pk. vanilya

ISLATMAK İÇİN
1 su bardağı süt
1 yemek kaşığı reçel

GANAJI İÇİN
1 küçük kutu krema
1 pk. kare bitter çikolata

YAPILIŞI
  • Yumurta ve şekeri 7-8dk çırpın ve sütü ekleyin. 
  • İsteğe bağlı 1çay kaşığının ucuyla gıda boyası katın
  • 2kez elenmiş un,kabartma tozu ve vanilya ekleyip düşük devirde mikserleyin.
  • YAğlı kağıt serilmiş kelepçeli kalıba dökün. 
  • Önceden ısınmış 160*fırında pişirin. 
  • Not:İlk 30dk.kapağını açmayın. 
  • Piştiğini kürdan testi ile kontrol edip fırından çıkarın
  • KREMASI İÇİN:Bir tencerede süt,yumurta,tozşeker,nişasta ve unu tel çırpıcıyla karıştırın ve ocağın altını açıp sürekli karıştırarak pişirin..
  • Göz göz olunca ocağın altını kapatın ve arada karıştırarak soğumaya bırakın
  • Oda ısısına gelince margarini ve vanilyayı ekleyip aynı yöne doğru mikserleyin.
  • GANAJI İÇİN:Küçük bir tencerede kremayı ısıtın ve kaynama noktasına gelince ocağın altını kapatıp bitteri ekleyin ve karıştırın..
  • Karışımı buzdolabında 1 saat dinlendirin ve çıkarınca mikserleyin..
  • Pandispanyayı ortadan ikiye kesin ve alt kısmı servis tabağına alıp reçelli sütün yarısıyla ıslatıp iç kremanın tamamını içine yayın.
  • Pandispanyanın diğer kısmının içini de süt ile ıslatıp kremanın üzerine kapatın ve ganajla kaplayın ve dilediğiniz gibi süsleyin..