10 Mart 2014 Pazartesi

 Ekmek yapma fikri dün akşam evde sabah için ekmek kalmayınca aklıma geldi ve internetten tarif ararken bu güzel blogta tarifi gördüm ve hemen denedim..Sonuç mu aşağıda :) Kahvaltıyı az kalsın gece gece yapıyorduk :)))
ev ekmeği

MALZEMELER
1,5 su bardağı ılık su
3 yemek kaşığı yoğurt
3 yemek kaşığı yumuşak tereyağ
1 yemek kaşığı bal
1 çay kaşığı tuz
1pk. instant maya
4-5 bardak kadar un



YAPILIŞI
  • 4 su bardağı unu geniş bir kaba alıp tuz ve mayayı koyup karıştırın ve ortasını havuz gibi açın.
  • Bütün malzemeleri koyup iyice yoğurun.
  • Un az gelirse azar azar ilave edin.
  • Az ele yapışan bir hamur elde edin.
  • Hamuru iyice özdeşleşene dek yoğurun ve üzerine streç film yada bir bez örtüp ılık ortamda 45 dk. mayalandırın.
  • Tepsiyi yağlı kağıt ile kaplayıp hamuru tepsiye yerleştirin ve yarım saat de bu şekilde mayalandırın..
  • Önceden ısıtılmış 200* fırında 10 dk. daha sonra ısıyı 170* düşürüp yaklaşık 30-35 dk. daha pişirin..
  • Ekmeği fırından çıkarıp havalanması ve hamurlaşmaması için tel ızgara üzerinde soğutun..
Pazartesi, Mart 10, 2014 Tuğba Mutfakta
 Ekmek yapma fikri dün akşam evde sabah için ekmek kalmayınca aklıma geldi ve internetten tarif ararken bu güzel blogta tarifi gördüm ve hemen denedim..Sonuç mu aşağıda :) Kahvaltıyı az kalsın gece gece yapıyorduk :)))
ev ekmeği

MALZEMELER
1,5 su bardağı ılık su
3 yemek kaşığı yoğurt
3 yemek kaşığı yumuşak tereyağ
1 yemek kaşığı bal
1 çay kaşığı tuz
1pk. instant maya
4-5 bardak kadar un



YAPILIŞI
  • 4 su bardağı unu geniş bir kaba alıp tuz ve mayayı koyup karıştırın ve ortasını havuz gibi açın.
  • Bütün malzemeleri koyup iyice yoğurun.
  • Un az gelirse azar azar ilave edin.
  • Az ele yapışan bir hamur elde edin.
  • Hamuru iyice özdeşleşene dek yoğurun ve üzerine streç film yada bir bez örtüp ılık ortamda 45 dk. mayalandırın.
  • Tepsiyi yağlı kağıt ile kaplayıp hamuru tepsiye yerleştirin ve yarım saat de bu şekilde mayalandırın..
  • Önceden ısıtılmış 200* fırında 10 dk. daha sonra ısıyı 170* düşürüp yaklaşık 30-35 dk. daha pişirin..
  • Ekmeği fırından çıkarıp havalanması ve hamurlaşmaması için tel ızgara üzerinde soğutun..