20 Şubat 2014 Perşembe


MALZEMELER
 5 bardak et suyu
3 yemek kaşığı un
1-2 diş sarımsak 
1 tatlı kaşığı üzüm sirkesi
1 avuç erişte
1 yumurta sarısı
1 yemek kaşığı yoğurt
tuz
su

ÜZERİNE 
tereyağ
toz kırmızıbiber

YAPILIŞI
  • Derin bir kasede yumurta sarısı,un,yoğurt,sarımsak rende,sirkeyi çatalla iyice çırpın..
  • Et suyunun içine ekleyip tel çırpıcıyla iyice karıştırıp ve ocağa alın.
  • Karıştıra karıştıra pişirin.
  • Kaynamaya başlayınca ocağın altını kısıp erişteyi ve tuzunu ekleyin..
  • NOT:Çok koyu olursa kıvamını sıcak suyla ayarlayın..
  • Erişteler yumuşayınca ocağın altını kapatın..
  • Üzerine tereyağ ve toz kırmızıbiber kızdırıp dökün..
Perşembe, Şubat 20, 2014 Tuğba Mutfakta

MALZEMELER
 5 bardak et suyu
3 yemek kaşığı un
1-2 diş sarımsak 
1 tatlı kaşığı üzüm sirkesi
1 avuç erişte
1 yumurta sarısı
1 yemek kaşığı yoğurt
tuz
su

ÜZERİNE 
tereyağ
toz kırmızıbiber

YAPILIŞI
  • Derin bir kasede yumurta sarısı,un,yoğurt,sarımsak rende,sirkeyi çatalla iyice çırpın..
  • Et suyunun içine ekleyip tel çırpıcıyla iyice karıştırıp ve ocağa alın.
  • Karıştıra karıştıra pişirin.
  • Kaynamaya başlayınca ocağın altını kısıp erişteyi ve tuzunu ekleyin..
  • NOT:Çok koyu olursa kıvamını sıcak suyla ayarlayın..
  • Erişteler yumuşayınca ocağın altını kapatın..
  • Üzerine tereyağ ve toz kırmızıbiber kızdırıp dökün..