22 Ocak 2014 Çarşamba

MALZEMELER
3 çorba kaşığı un
sıvıyağ
1 tatlı kaşığı sirke
2 -3 diş sarımsak
1 su bardağı et suyu
4 su bardağı su 
tuz
2-3 yemek kaşığı kare erişte(isteğe bağlı)

ÜZERİNE
tereyağ
pulbiber yada toz kırmızıbiber



YAPILIŞI
  • Tencereye biraz sıvıyağ koyup unu ekleyip 2-3 dk.çırpma teliyle kısık ateşte karıştırarak kavuruyoruz.
  • Üzerine et suyunu ve soğuk suyu ekleyip karıştırarak kaynatıyoruz.
  • Erişteyi de ekleyip pişmeye bırakıyoruz.
  • Kıvamını ayarlayıp tuzunu,sirke ve ezilmiş sarımsağı koyup bir taşım kaynatıp ocağın altını kapatıyoruz.
  • Üzerine kızdırılmış tereyağı ve kırmızı biber karışımını döküp servis yapıyoruz..


Çarşamba, Ocak 22, 2014 Tuğba Mutfakta
MALZEMELER
3 çorba kaşığı un
sıvıyağ
1 tatlı kaşığı sirke
2 -3 diş sarımsak
1 su bardağı et suyu
4 su bardağı su 
tuz
2-3 yemek kaşığı kare erişte(isteğe bağlı)

ÜZERİNE
tereyağ
pulbiber yada toz kırmızıbiber



YAPILIŞI
  • Tencereye biraz sıvıyağ koyup unu ekleyip 2-3 dk.çırpma teliyle kısık ateşte karıştırarak kavuruyoruz.
  • Üzerine et suyunu ve soğuk suyu ekleyip karıştırarak kaynatıyoruz.
  • Erişteyi de ekleyip pişmeye bırakıyoruz.
  • Kıvamını ayarlayıp tuzunu,sirke ve ezilmiş sarımsağı koyup bir taşım kaynatıp ocağın altını kapatıyoruz.
  • Üzerine kızdırılmış tereyağı ve kırmızı biber karışımını döküp servis yapıyoruz..