Yufkalar uzun süre dayanmıyor malum..Bende akşam yemeği olarak nasıl değerlendirsem diye düşünürken bu şeklide yapmaya karar verdim..Çook lezzetli olunca sizlerle paylaşmak istedim :))
MALZEMELER
2 tane yufka
kıyma
1 tane orta boy kuru soğan
sıvıyağ
tuz
karabiber
SOSU
1 yemek kaşığı salça
1 yemek kaşığı tereyağ
3-3,5 bardak su(et suyu da olabilir)
tuz
ÜZERİ İÇİN
sarımsaklı yoğurt
kırmızı toz biberli tereyağ
YAPILIŞI
- Bir kasede kıyma,minik küp doğranmış kurusoğan,karabiber ve tuzu karıştırın..
- Yufkayı ortadan ikiye kesin..
- Yufkanın yarısını alıp üzerine sıvıyağ sürün ve geniş olan uç kısmına kıymalı harçtan yayıp kenarlarını az içe katlayıp sıkı bir rulo sarın..
- Sardığınız ruloları tercihen birer parmak kesip yağlanmış fırın tepsisine dizin..
- Diğer yufkaları da aynı şekilde hazırlayıp üzerlerine sıvıyağ sürüp önceden ısınmış 190* fırında üzeri pembeleşene dek pişirin..
- Fırında mantı pişerken bir tencerede tereyağı eritin ve salçayı ekleyip salçanın kokusu çıkana kadar az kavurup üzerine suyu ve tuzu ekleyip karıştırın,kaynayınca ocaktan alın..
- Pişen mantıların üzerine salçalı sosu gezdirip tekrar sıcak fırına atın ve fırını 160* düşürüp 5 dk.fırında bekletip fırını kapatın..
- Not:Sosu mantınızın ne kadar yumuşak olmasını istiyorsanız ona göre ayarlayabilirsiniz..
- Mantıyı servis tabağına alıp üzerine az toz kırmızıbiberli-tereyağ gezdirin ve sarımsaklı yoğurt koyup birazda yoğurdun üzerinden tereyağ gezdirip servis yapın..
Perşembe, Ocak 02, 2014
Tuğba Mutfakta
Yufkalar uzun süre dayanmıyor malum..Bende akşam yemeği olarak nasıl değerlendirsem diye düşünürken bu şeklide yapmaya karar verdim..Çook lezzetli olunca sizlerle paylaşmak istedim :))
MALZEMELER
2 tane yufka
kıyma
1 tane orta boy kuru soğan
sıvıyağ
tuz
karabiber
SOSU
1 yemek kaşığı salça
1 yemek kaşığı tereyağ
3-3,5 bardak su(et suyu da olabilir)
tuz
ÜZERİ İÇİN
sarımsaklı yoğurt
kırmızı toz biberli tereyağ
YAPILIŞI
- Bir kasede kıyma,minik küp doğranmış kurusoğan,karabiber ve tuzu karıştırın..
- Yufkayı ortadan ikiye kesin..
- Yufkanın yarısını alıp üzerine sıvıyağ sürün ve geniş olan uç kısmına kıymalı harçtan yayıp kenarlarını az içe katlayıp sıkı bir rulo sarın..
- Sardığınız ruloları tercihen birer parmak kesip yağlanmış fırın tepsisine dizin..
- Diğer yufkaları da aynı şekilde hazırlayıp üzerlerine sıvıyağ sürüp önceden ısınmış 190* fırında üzeri pembeleşene dek pişirin..
- Fırında mantı pişerken bir tencerede tereyağı eritin ve salçayı ekleyip salçanın kokusu çıkana kadar az kavurup üzerine suyu ve tuzu ekleyip karıştırın,kaynayınca ocaktan alın..
- Pişen mantıların üzerine salçalı sosu gezdirip tekrar sıcak fırına atın ve fırını 160* düşürüp 5 dk.fırında bekletip fırını kapatın..
- Not:Sosu mantınızın ne kadar yumuşak olmasını istiyorsanız ona göre ayarlayabilirsiniz..
- Mantıyı servis tabağına alıp üzerine az toz kırmızıbiberli-tereyağ gezdirin ve sarımsaklı yoğurt koyup birazda yoğurdun üzerinden tereyağ gezdirip servis yapın..