2 Ocak 2014 Perşembe

yufkalı kolay mantı

 Yufkalar uzun süre dayanmıyor malum..Bende akşam yemeği olarak nasıl değerlendirsem diye düşünürken bu şeklide yapmaya karar verdim..Çook lezzetli olunca sizlerle paylaşmak istedim :))




MALZEMELER
2 tane yufka
kıyma
1 tane orta boy kuru soğan
sıvıyağ
tuz
karabiber

SOSU
1 yemek kaşığı salça
1 yemek kaşığı tereyağ
3-3,5 bardak su(et suyu da olabilir)
tuz

ÜZERİ İÇİN
sarımsaklı yoğurt
kırmızı toz biberli tereyağ

YAPILIŞI
  • Bir kasede kıyma,minik küp doğranmış kurusoğan,karabiber ve tuzu karıştırın..
  • Yufkayı ortadan ikiye kesin..
  • Yufkanın yarısını alıp üzerine sıvıyağ sürün ve geniş olan uç kısmına kıymalı harçtan yayıp kenarlarını az içe katlayıp sıkı bir rulo sarın..
  • Sardığınız ruloları tercihen birer parmak kesip yağlanmış fırın tepsisine dizin..
  • Diğer yufkaları da aynı şekilde hazırlayıp üzerlerine sıvıyağ sürüp önceden ısınmış 190* fırında üzeri pembeleşene dek pişirin..
  • Fırında mantı pişerken bir tencerede tereyağı eritin ve salçayı ekleyip salçanın kokusu çıkana kadar az kavurup üzerine suyu ve tuzu ekleyip karıştırın,kaynayınca ocaktan alın..
  • Pişen mantıların üzerine salçalı sosu gezdirip tekrar sıcak fırına atın ve fırını 160* düşürüp 5 dk.fırında bekletip fırını kapatın..
  • Not:Sosu mantınızın ne kadar yumuşak olmasını istiyorsanız ona göre ayarlayabilirsiniz..
  • Mantıyı servis tabağına alıp üzerine az toz kırmızıbiberli-tereyağ gezdirin ve sarımsaklı yoğurt koyup birazda yoğurdun üzerinden tereyağ gezdirip servis yapın..

Perşembe, Ocak 02, 2014 Tuğba Mutfakta
yufkalı kolay mantı

 Yufkalar uzun süre dayanmıyor malum..Bende akşam yemeği olarak nasıl değerlendirsem diye düşünürken bu şeklide yapmaya karar verdim..Çook lezzetli olunca sizlerle paylaşmak istedim :))




MALZEMELER
2 tane yufka
kıyma
1 tane orta boy kuru soğan
sıvıyağ
tuz
karabiber

SOSU
1 yemek kaşığı salça
1 yemek kaşığı tereyağ
3-3,5 bardak su(et suyu da olabilir)
tuz

ÜZERİ İÇİN
sarımsaklı yoğurt
kırmızı toz biberli tereyağ

YAPILIŞI
  • Bir kasede kıyma,minik küp doğranmış kurusoğan,karabiber ve tuzu karıştırın..
  • Yufkayı ortadan ikiye kesin..
  • Yufkanın yarısını alıp üzerine sıvıyağ sürün ve geniş olan uç kısmına kıymalı harçtan yayıp kenarlarını az içe katlayıp sıkı bir rulo sarın..
  • Sardığınız ruloları tercihen birer parmak kesip yağlanmış fırın tepsisine dizin..
  • Diğer yufkaları da aynı şekilde hazırlayıp üzerlerine sıvıyağ sürüp önceden ısınmış 190* fırında üzeri pembeleşene dek pişirin..
  • Fırında mantı pişerken bir tencerede tereyağı eritin ve salçayı ekleyip salçanın kokusu çıkana kadar az kavurup üzerine suyu ve tuzu ekleyip karıştırın,kaynayınca ocaktan alın..
  • Pişen mantıların üzerine salçalı sosu gezdirip tekrar sıcak fırına atın ve fırını 160* düşürüp 5 dk.fırında bekletip fırını kapatın..
  • Not:Sosu mantınızın ne kadar yumuşak olmasını istiyorsanız ona göre ayarlayabilirsiniz..
  • Mantıyı servis tabağına alıp üzerine az toz kırmızıbiberli-tereyağ gezdirin ve sarımsaklı yoğurt koyup birazda yoğurdun üzerinden tereyağ gezdirip servis yapın..

    Ne zamandır pazardan pancar alıcam hep unutuyordum çok şükür ki bu hafta aldım ve bu akşam da hemen denedim.Salatamı gözümüzede hitap etsin diye yeni aldığım silikon kalıpta yaptımbiz çokbeğendik umarım sizde beğenirsiniz :)

patates salatası

MALZEMELER
3-4 tane orta boy patates
1 tane orta boy pancar
yoğurt
mayonez
limon
dereotu
1-2 diş sarımsak
1 dal taze soğan 
1-2 tane kornişon turşu
1 yemek kaşığı nar ekşisi
1/2 çay kaşığı sumak
1/2 çay kaşığı karabiber
1-2 yemek kaşığı sıvıyağ


ÜZERİNE 
sarımsaklı yoğurt

YAPILIŞI
  • Patatesleri haşlayın ve 2 kaba ayırın(biri diğerinden biraz daha fazla olsun)
  • Pancarları da kabuklarını soyup ister buharda ister az suda haşlayın..
  • Yumuşayan pancarları az olan patatesin içine koyup eziciyle yada çatalla iyice ezin.İçine 1 yemek kaşığı yoğurt,mayonez ve biraz limon sıkıp tuzunu ayarlayıp karıştırın ve silikon kalıba koyun..
  • Diğer patatesi de iyice ezin ve içine 1 yemek kaşığı yoğurt,sarımsak,1-2 yemek kaşığı mayonez,karabiber,tuz,sumak,ince kıyılmış dereotu ve taze soğan,minik doğranmış kornişon turşu,az sıvıyağ koyup karıştırın ve pancarların üzerine yaydırıp buzdolabında  yarım saat kadar dinlendirip servis tabağına ters çevirin.Üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirip servis yapın..


Perşembe, Ocak 02, 2014 Tuğba Mutfakta
    Ne zamandır pazardan pancar alıcam hep unutuyordum çok şükür ki bu hafta aldım ve bu akşam da hemen denedim.Salatamı gözümüzede hitap etsin diye yeni aldığım silikon kalıpta yaptımbiz çokbeğendik umarım sizde beğenirsiniz :)

patates salatası

MALZEMELER
3-4 tane orta boy patates
1 tane orta boy pancar
yoğurt
mayonez
limon
dereotu
1-2 diş sarımsak
1 dal taze soğan 
1-2 tane kornişon turşu
1 yemek kaşığı nar ekşisi
1/2 çay kaşığı sumak
1/2 çay kaşığı karabiber
1-2 yemek kaşığı sıvıyağ


ÜZERİNE 
sarımsaklı yoğurt

YAPILIŞI
  • Patatesleri haşlayın ve 2 kaba ayırın(biri diğerinden biraz daha fazla olsun)
  • Pancarları da kabuklarını soyup ister buharda ister az suda haşlayın..
  • Yumuşayan pancarları az olan patatesin içine koyup eziciyle yada çatalla iyice ezin.İçine 1 yemek kaşığı yoğurt,mayonez ve biraz limon sıkıp tuzunu ayarlayıp karıştırın ve silikon kalıba koyun..
  • Diğer patatesi de iyice ezin ve içine 1 yemek kaşığı yoğurt,sarımsak,1-2 yemek kaşığı mayonez,karabiber,tuz,sumak,ince kıyılmış dereotu ve taze soğan,minik doğranmış kornişon turşu,az sıvıyağ koyup karıştırın ve pancarların üzerine yaydırıp buzdolabında  yarım saat kadar dinlendirip servis tabağına ters çevirin.Üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirip servis yapın..