11 Kasım 2014 Salı

Posted by Tuğba Mutfakta on Salı, Kasım 11, 2014 No comments
   Akşam yemeğinizi henüz yapmadıysanız size çok pratik ve çok lezzetli bir bulgur pilavı tarifi veriyorum.Gelinimizin Ayşe'den aldığım tarifle yaptım ve gerçekten klasik bulgur pilavından çok daha lezzetli oldu😍Belki de birçoğunuz biliyorsunuzdur bu lezzeti ama ben daha yeni keşfettim:))
pilavlar


YAPILIŞI
Yayvan bir tencerenin içine 1,5 su bardağı su koyup kaynatın. 🌸1su bardağı pilavlık bulguru yıkayıp içine ekleyin. 🌸Tuzunuda ekleyip (tavuk bulyonda katabilirsiniz) kapağını kapatın ve kısık ateşte pişirin. 🌸Pişmemiş ve suyunu çekmişse az sıcak su ilavesi yapabilirsiniz. 🌸Pişen pilavı ocaktan alıp demlenmeye bırakın ve üzerine tereyağ kızdırıp döküp servis yapın✔️✔️
NOT:Tavuk suyu ve tavuk etiyle de hazırlayabilirsiniz..

Categories: ,

0 yorum: