23 Ekim 2014 Perşembe

Posted by Tuğba Mutfakta on Perşembe, Ekim 23, 2014 4 comments
 Sizlerle geçen akşam mutfağa girip denediğim ve sonucunun mükemmel olduğu bu güzel kek tarifi ile başbaşa bırakıyorum... Mutlaka deneyin lezzetine bayılacaksınız :) Denediğinizde instagramdan #tugbamutfakta etiketiyle paylaşırsanız fotoğraflarınızı igdeki profilimden paylaşırım :))

çikolata

Keki için 
2yumurta
 1su bardağı tozşeker 
Yarım su bardağı süt(klasik uzun bardak) 
Yarım su bardağı sıvıyağ 
1,5su bardağı un 
2 yemek kaşığı kakao
 1pk vanilya 
Yarım pk kabartma tozu
 KREMASI İÇİN
 1pk toz çikolata sosu
 2su bardağı süt 
1küçük kremanın yarısı 
2dikdörtgen pk bitter 

KEKİ ISLATMAK İÇİN 
Süt 

  • Yumurtanın akı ve sarısını ayrı kaplara ayırın. 
  • Aklarını kar haline getirin.
  •  Sarılarını tozşeker ile iyice mikserleyin.
  • Süt ve sıvıyağı ekleyin.
  • Un,kakao,kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip kısa süre mikserleyin
  • En son yumurta aklarını ekleyip spatula ile alttan üste doğru yavaşca karıştırın ve margarin ile yağlanmış tart kalıbına karışımı döküp önceden ısınmış 160*fırında pişirin. 
  • Fırından çıkan keki ılınınca ters çevirip bir fırça yardımıyla sütle her yerini az bi şekilde ıslatın.
  • Bir tencerede süt ve toz çikolata sosunu pişirin ve ocağın altını kapatıp krema ve bitter çikolataları ekleyip iyice karıştırın ve kekin üzerine yayın.
  •  Buzdolabında bir gece dinlendirin✔️✔️ Servis yaparken isterseniz frambuaz isterseniz vişne ile süsleyip servis yapın👍



Categories: ,

4 yorum:

Şeniz Akgündüz dedi ki...

Bol çikolatalı kekleri çok severiz ailece..Ellerinize sağlık.
Sevgiler

Tuğba Mutfakta dedi ki...

Kim sevmezzki ;) Çok sağolun
Sevgiler

sevdicann dedi ki...

Çok güzel görünüyor.ellerinize sağlık..

Tuğba Mutfakta dedi ki...

Çok teşekkür ederim :)