4 Eylül 2014 Perşembe

Posted by Tuğba Mutfakta on Perşembe, Eylül 04, 2014 No comments
   Pankek ne zamandır denicem bir kısmet olmamıştı.Tatilde kahvaltıda pankek servisi olunca bi deneyim dedim ve bayıldım eve döner dönmez ilk kahvaltıda hemen pankek yaptım..

   Yaptığınız hamurun hepsini pişirmek istemezseniz kapaklı bir kaba koyun ve ertesi gün kahvaltıya taze taze pişirin mis gibi iki dakika da kahvaltıda pankekleriniz olsun :)


MALZEMELER
2 yumurta •
1,5su bardağı süt
 •5çorba kaşığı şeker 
1çay kaşığı ucuyla tuz •
2su bardağı un 
•2çay kaşığı kabartma tozu
 •2pk vanilya 

YAPILIŞI
•Süt ve yumurtayı mikserleyip şekeri ekleyin •Kuru malzemleri de eleyip karışıma ekleyin ve mikserleyin •Isınmış teflon yada seramik tavaya küçük miktarlarda döküp arkalı önlü pişirin✔️

0 yorum: