1 Temmuz 2014 Salı

Posted by Tuğba Mutfakta on Salı, Temmuz 01, 2014 4 comments
Ne zamandır Süt Reçeli yapıcam bir türlü kısmet olmamıştı.Bugün instagramda  de dolaşırken sunumlarına hayran olduğum Sevgili Blogger arkadaşım @sukrankaymak  ın sayfasında Süt reçelini görür görmez orucun da verdiği etkiyle kendimi süt reçeli yaparken buldum.Gerçekten de bu meşhur süt reçelinin bu kadar lezzetli olduğunu tahmin etmemiştim.Hem de bu lezzetli reçeli kurabiye,kek vs üzerine sürerek de tüketebilirsiniz👌👌👌💕💕👍 İşte meşhur Süt Reçelinin tarifi ;


reçel yapımı

MALZEMELER
1lt süt
 1su bardağı tozşeker 
1çay kaşığı kabartma tozu 

YAPILIŞI



  • Derin bir tencereye süt ve şekeri koyup karıştırın ve kaynamaya bırakın 


  • Kaynamaya başlayınca kabartma tozunu ekleyip tel çırpıcıyla karıştırın


  •  Köpürmeye başlayacaktır siz karıştırmaya devam edin 🌺


  • Orta harlı ateşte sık sık karıştırın,bir süre sonra köpüğü sönecektir 


  • yaklaşık 20-25dk sonra sütü eksilip koyulaşmaya başlayacaktır,(dibini tutabilir dikkat edin)belki daha uzun da sürebilir❗️


  •  Cıvık bir muhalellebi kıvamına gelince (durunca koyulaşıyor)ocaktan alıp kavanoza koyun,oda ısısına gelince buzdolabına kaldırın 1 lt sütten fotoğrafta gördüğünüz küçük kavanoz kadar çıktı:)
  • 4 yorum:

    mutfagabuyrun dedi ki...

    çok güzel bir görüntü canım.ellerie sağlık.sevgiler.

    Tuğba Mutfakta dedi ki...

    Çok teşekkürler :)) Sevgiler benden de ;)

    Pumpulininmutfagi dedi ki...

    Süt reçelini denicem
    Ellerinize sağlık çok güzel bir tarif
    Sevgiler:)

    Tuğba Mutfakta dedi ki...

    Çok teşekküler :)mutlaka deneyin ;)
    Sevgiler..