29 Mayıs 2014 Perşembe

Posted by Tuğba Mutfakta on Perşembe, Mayıs 29, 2014 No comments
   Ben bu aralar soya sosuna takmış durumdayım.TAynı tarifin tavuklusunu da yapıyorum çok lezzetli oluyor..Tavuklu olanın tarifine de buradan bakabilirsiniz :)

Önceleri  kremalı olarak yapıyordum fakat böyle daha sağlıklı olduğu için bu aralar böyle.Kremalı tavuk tarifime de buradan bakabilirsiniz :)

MALZEMELER
 5OO gr kuzu eti
2 tane kırmızı biber
10-15 tane mantar
1-2 diş sarımsak
tuz
karabiber
kekik
1-2 yemek kaşığı soya sosu
 sıvıyağ

YAPILIŞI
  • Geniş bir teflon yada seramik tavayı iyice ısıtın. 🍴
  • Tavaya az sıvıyağ koyun. 🍴
  • ince doğranmış mantarı harlı ateşte tavayı sürekli sallayarak kavurun ve ince doğranmış kırmızı biberi ekleyip tavayı sallayarak pişirmeye devam edin
  • kuzu etini de serçe parmak kalınlığında kesip biberlere ekleyin 🍴
  • Et pişene dek harlı ateşte pişirin 2 diş sarımsağı rendeleyip ilave edin. 
  • uz,karabiber,kekik ilave edin 
  • 1-2 yemek kaşığı soya sosu da ekleyip ocağın altını kapatın 
  • NOT:Et kavrulmuş fakat çiğ kalmışsa çok az sıcak su ilave edip kapağını kapatın kısık ateşte et istediğiniz yumuşaklığa gelene dek pişirin :)



Categories:

0 yorum: