26 Mayıs 2014 Pazartesi

Posted by Tuğba Mutfakta on Pazartesi, Mayıs 26, 2014 No comments
  Cumartesi günü çeyiz sermemiz vardı bende abim hoca olduğu için imam sarığı pasta yapmayı tercih ettim :))
 Misafirlerimizin dediğine göre çook lezzetli olmuş hatta sonrasında bile canları pasta çekmiş  :)) Lezzetli olan şey çabuk biter ya malesef çabucak bitti..
 
  İmam sarığı pastası bardakla kesilerek hazırlandığı için kenarları artıyor. (Bu arada ben klasik su bardağı ile kestim ve 9-10 tane pasta çıktı )Kalan kek ve kremayı bir kapta yoğurup içine damla çikolata,limon kabuğu vs. koyup yuvarlayın ve üzerlerine benmari usulü bitter ile süsleyip bir malzemeden iki çeşit tatlı hazırlayabilirsiniz ;)

 

MALZEMELER
4 Yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı un
1 küçük pk kakao
3 çorba kaşığı su
 1pk vanilya
1/2 pk kabartma tozu

KREMASI
3 su bardağı süt
1,5 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı nişasta
1 su bardağından 2 parmak eksik toz şeker
1 yumurta sarısı 
vanilya

ÜZERİ İÇİN
hindistan cevizi
1 pk Bitter
1 tatlı kaşığı tereyağ
2 yemek kaşığı süt

YAPILIŞI
  • Yumurta ve şekeri iyice milserleyin ve diğer malzemeleri de ekleyip karıştırın ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dökün.
  • Önceden ısınmış 165* fırında pişirin.
  • Not:Pişip pişmediğini kürdan testi yaparak kontrol edin..
  • Kreması için: Vanilya hariç tüm krema malzemesini tencerede iyice karıştırıp ocağın altını açın ve sürekli karıştırarak pişirin..pişince vanilyayı ekleyip azıcık mikserleyin..
  • Pişen keki bardakla kesip bir kenara koyun.
  • Ilınan kremadan birer kaşık kestiğiniz kekin arasına koyup üzerine diğer kekten kapatın.(Hamburger gibi)
  • Hindistan cevizini bir tabağa alın,kekin kenarlarına da krema sürüp hindistan cevizine bulayın ve servis tabağına dizin.
  • Bitter çikolatayı benmari usulü eritin.İçine tereyağ ve 2 kaşık sütüde ekleyip iyice karıştırıp kekin üst kısmına yayın..
Categories: ,

0 yorum: