14 Nisan 2014 Pazartesi

Posted by Tuğba Mutfakta on Pazartesi, Nisan 14, 2014 4 comments
Bu lezzetli tarifi bu güzel blog da gördüm ve hemen denedim.Kabartma tozu yarım pk. kaldığı için çok fazla kabarmadı ama tadı nefis oldu.Mutlaka deneyin ;)


KEKİ 
2yumurta
2 türk kahve fincanı tozşeker
1 türk kahve fincanı yoğurt
1 türk kahve fincanı sıvıyağ(tam dolu olmasın)
3 türk kahve fincanı un
1 pk kabartma tozu
1 pk vanilya

KREMASI
2,5 su bardağı süt
1 çay bardağı şeker
1 yumurta sarısı
1 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı mısır nişastası
1/2 çay bardağı hindistan cevizi
1pk vanilya
1/2 pk labne yada pınar beyaz

YAPILIŞ
  • Yumurta ve şekeri iyice mikserleyip yoğurt ve sıvıyağ ekleyin 
  • ❤️Un,kabartma tozu ve vanilya ekleyip çok az daha çırpıp margarin ile yağlanmış tart kalıbına dökün ve önceden ısınmış 160*fırında 25dk kadar pişirin 
  • ❤️Krema malzemelerini vanilya ve labne hariç❗️bir tencerede muhallebi oluncaya kadar pişirin ❤️Pişen krema ocaktan alınıp ılınınca labne ve vanilyayı ekleyip düşük devirde mikserleyin ❤️KAlıptan bir tabağa ters çevirdiğiniz keki isterseniz sütle biraz ıslatın 
  • ❤️Kremayı kekin üzerine yayın ve çilekle dilediğiniz gibi süsleyin

4 yorum:

Özge'nin Oltası dedi ki...

Çilekli pastalara bayılırım, çok lezzetli gözüküyor. Gayet de pratik :)Ellerine sağlık.

Tuğba Mutfakta dedi ki...

Çok teşekkürler sevgili Özge :)

Hatice dedi ki...

harika görünüyor canım, pastayı deneyip beğenmene çok sevindim, afiyetle:)
sevgiler...

Tuğba Mutfakta dedi ki...

Çok sağol Haticecim :) Sevgiler..