29 Mart 2014 Cumartesi

Posted by Tuğba Mutfakta on Cumartesi, Mart 29, 2014 5 comments

MALZEMELER
2 su bardağı kısırlık bulgur 
1,5-2su bardağı yoğurt
mısır
3-4 tane ceviz içi
2-3 diş sarımsak
1-2 tane közbiber
dereotu
1 dal taze soğan





YAPILIŞI
  • Kısırlık bulguru akşamdan üzerine çok az çıkacak kadar kaynar su koyup kabartın.
  • İçine 1 su bardağı yoğurdu ekleyip karıştırın ve kapağını kapatıp buzdolabına kaldırın..
  • Ertesi gün içine yarım bardak kadar yoğurt koyup karıştırın,kıvamı ne sulu ne de koyu olsun,yoğurdu ona göre ayarlayabilirsiniz..
  • Sarımsak rendesi,mısır,ceviz içi,minik doğranmış közbiber,mayonez,ince kıyılmış dereotu,tazesoğan ve tuz ekleyip karıştırın ve servis yapın..


Categories: ,

5 yorum:

fatosun mutfagından... dedi ki...

tadını merak ettim..denemeli..ellerine sağlık..sevgiler,hayırlı günler

Tuğba Mutfakta dedi ki...

Misafirlerim çok beğendi denemenizi tavsiye ederim :) sevgiler bendende..

marifet ellerimizde dedi ki...

canım cok güzel olmuş ellerine saglık

Tuğba Mutfakta dedi ki...

ÇOK sağolun ;))

mutfagabuyrun dedi ki...

bencede denenmesi gereken bir tarif canım.ellerine sağlık.sevgiler.