6 Mart 2014 Perşembe

Posted by Tuğba Mutfakta on Perşembe, Mart 06, 2014 No comments

çikolata

MALZEMELER
1 pk. kakaol pastaban

KREMASI İÇİN
2,5 su bardağı süt
1 su bardağından 2 parmak eksik toz şeker
1,5 tepeleme yemek kaşığı un
1 tepeleme yemek kaşığı mısır nişastası
1 yumurta
1pk. kaymak tadında krem şanti
1 su bardağı süt(kaymak tadındayı çırpmak için)
1 pk. vanilya

ISLATMAK İÇİN
1 su bardağından 2 parmak eksik süt
1 tatlı kaşığı reçel

ÜZERİNE 
çikolata rendesi

YAPILIŞI
  • Kreması için:Süt,yumurta,nişasta,un ve şekeri bir tencerede tel çırpıcıyla iyice karıştırın..
  • Ocağın altını açıp sürekli karıştırarak pişirin..Göz göz olunca ocağın altını kapatıp arada karıştırarak soğumaya bırakın..
  • Bir kapta kaymak tadında kremşanti ve sütü tarifine göre hazırlayın ve soğuyan muhallebiyle karıştırın,vanilyayı da ekleyip mikserleyin..
  • Pastabanın bir katını servis tabağına alın.Reçelli sütün yarısıyla ıslatın..
  • Kremanın yarısından biraz fazlasını arasına sürün..
  • İsteğe bağlı içine meyve yada çikolata parçaları (ben çikolata parçası koydum)koyun.
  • Pastabanın diğer yarısının iç kısmını da sütle ıslatıp üzerine kapatın ve kalan kremayla sıvayın.
  • Üzerine rendelenmiş çilolatayla kaplayın ve bir gece buzdolabında dinlendirip servis yapın..
Categories:

0 yorum: