MALZEMELER
250 gr margarin yada tereyağ(oda sıcaklığı)
2 yumurta
1 su bardağı pudra şekeri
1 çay bardağı toz fındık yada ceviz(ben ceviz ezmesi kullandım)
1 pk. kabartma tozu
1 pk. vanilya
4-5 su bardağı un
İÇİ İÇİN
Lokum
ÜZERİNE
pudra şekeri
YAPILIŞI
- Karıştırma kabına 4 su bardağı unu alıp ortasını havuz gibi açın.
- Oda sıcaklığındaki margarin ve diğer malzemeleri koyup iyice yoğurun..
- Çok cıvık olursa azar azar un ilave edin ve kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin..
- Hamurdan küçük parçalar koparıp istediğiniz şekilde açıp ortasına büyükse ortadan 2'ye kesilmiş lokum koyup kapatın ve yağlanmış tepsiye dizin..
- Önceden ısınmış 170* fırında 15-20 dk. kadar pişirin..
- Oda ısısına gelince üzerine pudra şekeri eleyip servis yapın..
Categories: kurabiye
3 yorum:
İlk kez lokumlu kurabiyeyi duyduğumda, ne saçma bişey lokumlu kurabiye mi olur demiştim :) Sonra arkadaşım yapıp iş yerine getirdi, yemelere doyamadık. Minik minik ve kıyır kıyır bir şeydi. Herhalde aynı tariftir senin yaptığınla. Başka da bir yerde duymadım bir daha, pek yapan yok sanırım. Ellerine sağlık.
Bende evdeki lokumları değerlendirmek için kurabiye içinde değerlendirmek gelmişti aklıma kaç sene önce yapmıştımda..Bu tarifte kıyır kıyır ağızda dağılan bir tarif..Bence keşfedilince sık sık yapılacaktır :) Teşekkürler ayrıca :)
Denemeye bir türlü cesaret edemediğim değişik bir tarif ama bir gün mutlaka deneyeceğim,ellerinize sağlık..
Yorum Gönder