MALZEMELER
1pk. kemiksiz tavuk pirzola
1tane kurusoğan
1-2 diş sarımsak
1 küçük brokoli
2 tane patates
1tane havuç
tuz
karabiber
sıvıyağ
BEŞAMEL SOSU
2 su bardağı süt
1 yemek kaşığı tepeleme un
tuz
1 tatlı kaşığı tereyağ
ÜZERİ İÇİN
kaşar peyniri
YAPILIŞI
- Geniş bir tavaya az sıvıyağ koyup sarımsak rendesi ve yemeklik doğranmış kurusoğanı alıp pembeleşene dek kavurun.
- Küp doğranmış tavuk etlerini ekleyin ve 2-3 dk. pişirdikten sonra küp doğranmış patates ve halka doğranmış havuçları ekleyin ve kapağını kapatın.
- Yumuşamaya yakın küçük dallarına ayrılmış brokolileri ekleyin.Tuz karabiber ekleyip tatlandırın.
- Suyunu çekince güveç kaplarına alın..
- Küçük bir tencerede beşamel sos malzemesini pişirin.(Koyu olursa sütle ayarlayın,çok katı olmasın)
- Güveçteki sebzeli tavuğun üzerine beşamel sos ve kaşar peyniri rendesiyle önceden ısınmış 190* fırında 10 dk. kadar pişirin..
Categories: Ana yemek
0 yorum:
Yorum Gönder