MALZEMELER
2 tane orta boy patetes
1 tane havuç
5-6 yaprak marul
taze nane
1 dal taze soğan
zeytinyağ
limon suyu
nar ekşisi
tuz
ÜZERİ İÇİN
1-2 yemek kaşığı yoğurt
mayonez
1 diş sarımsak
tuz
dereotu
YAPILIŞI
- Patetesi küp,havucu ince halkalar şeklinde doğrayıp az suda haşlayın ve suyunu süzün..
- Marulu,taze nane ve taze soğanı doğrayıp servis tabağına alın.
- Zeytinyağ,nar ekşisi,tuz ve limon suyu koyup yavaşça harmanlayın..
- Bir kasede yoğurt,mayonez,sarımsak rendesi ve az tuzu çatalla çırpıp salatanın üzerine gezdirin..
- İnce kıyılmış dereotu ile süsleyip servis yapın..
0 yorum:
Yorum Gönder