4 Ocak 2014 Cumartesi

Posted by Tuğba Mutfakta on Cumartesi, Ocak 04, 2014 3 comments
   Bu akşam annemler yemeğe bizdeydi bende evdeki malzemelerle bu salatadan yaptım.Ocağın altını fazla açıp unutunca brokoliler biraz kızardılar ama yanmadan kurtardık :) Bebek olunca böyle küçük unutmalar doğal tabi değil mi :) Lezzetini beğenince hemen yayınlamak istedim..İşte tarifimiz ;


patates salatası



MALZEMELER
1/4 brokoli(çeyrek)
2 tane patates
 1yemek kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı mayonez
2 diş sarımsak 
sıvıyağ
dereotu
tuz
karabiber
toz kırmızıbiber

KENARINI SÜSLEMEK İÇİN
2 yemek kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı mayonez
mor lahana
tuz

YAPILIŞI
  • Teflon tavaya az sıvıyağ koyup 1diş sarımsak rendeleyip çok az çevirip küçük parçalara ayrılmış brokolileri,tuz ekleyip kapağını kapatıp brokoliler istediğiniz yumuşaklığa gelene dek pişirin.
  • Pişince içine az sıvıyağ ve limon sıkıp karıştırın ve silikon kalıbın dibine yayın..
  • Patatesleri haşlayıp eziciyle ezin ve içine yoğurt,mayonez,sarımsak rende,ince kıyım dereotu,tuz,karabiber,toz kırmızıbiber az sıvıyağ koyup karıştırın ve brokolilerin üzerine yayın..Buzdolabında  yarım saat kadar dinlendirin..
  • Bir kasede yoğurdu çatalla çırpıp pürüzlerini giderin ve içine ince doğranıp ovalanmış mor lahanayı,mayonez ve tuz ekleyip karıştırın.
  • Salatayı servis tabağına çevirip mor lahana karışımını salatanın ister etrafına isterseniz de üzerine yayın ve servis yapın..




Categories:

3 yorum:

Yaseminin Mutfağından dedi ki...

Ellerine sağlık tuğbacım denemek lazım
sevgiler

melisa dedi ki...

değişik ama hoş bi salata brokoli çok sveriz ellerine sağlık
izlemeye aldım sevgiler

Tuğba Mutfakta dedi ki...

Çok teşekkürler sevgili @Yasemin ve @melisa:)