19 Ocak 2014 Pazar

Posted by Tuğba Mutfakta on Pazar, Ocak 19, 2014 2 comments
süt dilimi


MALZEMELER
3 yumurta
1,5 su bardağı pudra şekeri
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı un
1 küçük paker kakao
1 pk.kabartma tozu
1 pk. vanilya

KREMASI
2 pk. krema
2 pk. sade toz krem şanti
2 yemek kaşığı bal
2-3 damla limon suyu

YAPILIŞI
  • Keki için:Yumurta ve şeker çırpıp yoğurt ve sıvıyağı ekleyin.Un,kakao,kabartma tozu ve vanilyayı da ekleyin.
  • Büyük kare fırın tepsisine yağlı kağıt serip karışımı yayın ve önceden ısınmış 190* fırında pişirin..
  • Kreması için:Krema ve toz krem şantiyi kayulaşana dek çırpıp içine bal ve limon suyunu ekleyip buzdolabına koyun..
  • Pişen keki oda ısına gelince yağlı kağıttan ayırıp tam ortadan ikiye ayırın..
  • Kremayı kekin üzerine yayıp diğer keki de üstüne kapatın.2-3 saat buzdolabında dinlendirip uzun şeritler halinde kesip servis yapın..
  • NOT:Akşamdan yaparsanız ertesi güne daha lezzetli olacaktır..


Categories: ,

2 yorum:

Kader Seckin dedi ki...

Sanki Kremasi cok civik geli bana ?

Tuğba Mutfakta dedi ki...

Ben yaptığım gibi çektim çünkü Kader hanım o yüzden öyle görünüyor..Akşamdan yaparsanız ertesi güne daha lezzetli oluyo ve krema cıvık olmuyo