19 Aralık 2013 Perşembe

      Geçen cumartesi oğlum da evdeyken öğlen yememiz için yapmıştım çok beğendik.Bir kaç gün sonra annem bana gelince ne yapayım diye düşünürken hemen aynı börekten yaptım.Bloguma yeni eklediğim tarifleri anneme gösterirken buradaki çikolatalı tartı gördü ve pek bi beğenince hemen ondan da yaptım.. :) 

 

MALZEMELER
2 yufka
SOS MALZEMESİ
1yumurta
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvıyağ
1yemek kaşığı yoğurt(silme)

İÇ MALZEMESİ
2-3 tane patates
50 gr kıyma
1 tane kuru soğan
tuz
karabiber
sıvıyağ

YAPILIŞI
  • İÇ MALZEMESİ İÇİN:Bir tavaya az sıvıyağ alıp küp doğranmış soğanı alıp pembeleşene dek kavurup kıymayı ekleyin..
  • Patatesleri rendenin ince kısmından rendeleyip içine ekleyin.Tuz ve karabiberi de ekleyip 5dk. kadar kavurun.
  • 1 yufkayı düz bir zemine yayın ve sostan heryerine sürün ve yufkanın iki karşılıklı kenarını biraz içe katlayın ve iç malzemenin yarısını yufkanın heryerine payaştırın ve rulo sarıp 4 parmak genişliğinde kesip yağlanmış fırın tepsisine dizin.
  • Diğer yufkayı da aynı şekilde hazırlayın.Kalan sostan üzerine sürün isteğe bağlı susam ve çörekotu serpin..
  • Önceden ısınmış 180* fırında pişirin..
  • NOT:Daha kalabalık misafirlerde yufka ve iç malzeme miktarını arttırın..
Perşembe, Aralık 19, 2013 Tuğba Mutfakta
      Geçen cumartesi oğlum da evdeyken öğlen yememiz için yapmıştım çok beğendik.Bir kaç gün sonra annem bana gelince ne yapayım diye düşünürken hemen aynı börekten yaptım.Bloguma yeni eklediğim tarifleri anneme gösterirken buradaki çikolatalı tartı gördü ve pek bi beğenince hemen ondan da yaptım.. :) 

 

MALZEMELER
2 yufka
SOS MALZEMESİ
1yumurta
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvıyağ
1yemek kaşığı yoğurt(silme)

İÇ MALZEMESİ
2-3 tane patates
50 gr kıyma
1 tane kuru soğan
tuz
karabiber
sıvıyağ

YAPILIŞI
  • İÇ MALZEMESİ İÇİN:Bir tavaya az sıvıyağ alıp küp doğranmış soğanı alıp pembeleşene dek kavurup kıymayı ekleyin..
  • Patatesleri rendenin ince kısmından rendeleyip içine ekleyin.Tuz ve karabiberi de ekleyip 5dk. kadar kavurun.
  • 1 yufkayı düz bir zemine yayın ve sostan heryerine sürün ve yufkanın iki karşılıklı kenarını biraz içe katlayın ve iç malzemenin yarısını yufkanın heryerine payaştırın ve rulo sarıp 4 parmak genişliğinde kesip yağlanmış fırın tepsisine dizin.
  • Diğer yufkayı da aynı şekilde hazırlayın.Kalan sostan üzerine sürün isteğe bağlı susam ve çörekotu serpin..
  • Önceden ısınmış 180* fırında pişirin..
  • NOT:Daha kalabalık misafirlerde yufka ve iç malzeme miktarını arttırın..
  Fırında tavuk bizim favori yemeklerimizden biri olunca bende değişik değişik denemeler yapıyorum. :) Deneyenlere afiyet olsun :)
   

MALZEMELER
4-5 tane tavuk pirzola
2-3 tane patates(küp kesilmiş)
1 yemek kaşığı labne
1 yemek kaşığı yoğurt
1-2 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı salça
1 çay kaşığı karabiber
tuz
2-3 yemek kaşığı sıvıyağ

YAPILIŞI
  • Derin bir kasede bütün malzemeleri harmanlayın ve yağlanmış fırın tepsisine dizin.
  • NOT:Zamanınız varsa bu karışımı fırına vermeden buzdolabında 1-2 saat dinlendirirseniz daha lezzetli olacaktır..
  • Üzerine alüminyum folyo kapatın ve önceden ısınmış 180* fırında pişirin.
  • Patatesler pişince alüminyum folyoyu alıp fırını 200* çıkarın tavuklar kızarana dek pişirin.. 
Perşembe, Aralık 19, 2013 Tuğba Mutfakta
  Fırında tavuk bizim favori yemeklerimizden biri olunca bende değişik değişik denemeler yapıyorum. :) Deneyenlere afiyet olsun :)
   

MALZEMELER
4-5 tane tavuk pirzola
2-3 tane patates(küp kesilmiş)
1 yemek kaşığı labne
1 yemek kaşığı yoğurt
1-2 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı salça
1 çay kaşığı karabiber
tuz
2-3 yemek kaşığı sıvıyağ

YAPILIŞI
  • Derin bir kasede bütün malzemeleri harmanlayın ve yağlanmış fırın tepsisine dizin.
  • NOT:Zamanınız varsa bu karışımı fırına vermeden buzdolabında 1-2 saat dinlendirirseniz daha lezzetli olacaktır..
  • Üzerine alüminyum folyo kapatın ve önceden ısınmış 180* fırında pişirin.
  • Patatesler pişince alüminyum folyoyu alıp fırını 200* çıkarın tavuklar kızarana dek pişirin..