29 Kasım 2013 Cuma

    Geçen haftalarda Bandırmadan misafirlerimiz gelince bende pasta olarak rulo pasta yapmıştım ve çok beğenilmişti.Dün de annemleri yemeğe davet edince akşam çayın yanına da yapayım istedim..İç kremasını bu kez hazır pasta kreması kullandım keki de renkli olduğu için üzerini kremayla sıvamak istemedim..

MALZEMELER
PANDİSPANYASI
4 yumurta
 1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı un
1/2 pk. kabartma tozu
1 pk. vanilya(ben çikolata aroması kullandım)
1 çay kaşığı ucuyla vişne rengi gıda boyası(isteğe bağlı)
 1 pk. çikolata

ISLATMAK İÇİN
1/2 su bardağı süt
1 tatlı kaşığı tozşeker

KREMASI
hazır pasta kreması

YAPILIŞI
  • Oda ısısındaki yumurtaları şekerle beraber iyice mikserleyin.Unu,kabartma tozunu ve gıda boyasını ekleyin..
  • Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine pandispanya hamurunu yayın..
  • Önceden ısınmış 170* fırında 10-15dk. pişirin.
  • Not:10. dakikada kürdan testi yapın piştiyse fırından çıkarın..
  • Yağlı kağıtla birlikte rulo sarın ve üzerine nemli bir bez örtüp hamur ılınana kadar bekletin..
  • Ruloyu açın ve sütle şeker karışımıyla her yerini ıslatın..
  • Kremayı da sürün.(kremadan birazını sıkma torbasına ayırıp üzerini süsleyebilirsiniz)
  • Üzerine çikolatayı rendeleyin..
  • Ben kremanın üzerine vişne reçeli de koydum..
  • Rulo sarın ve buzdolabında dinlendirin..
  • Not:Pastalarınızı akşamdan yaparsanız ertesi gün daha lezzetli olacaktır..
Cuma, Kasım 29, 2013 Tuğba Mutfakta
    Geçen haftalarda Bandırmadan misafirlerimiz gelince bende pasta olarak rulo pasta yapmıştım ve çok beğenilmişti.Dün de annemleri yemeğe davet edince akşam çayın yanına da yapayım istedim..İç kremasını bu kez hazır pasta kreması kullandım keki de renkli olduğu için üzerini kremayla sıvamak istemedim..

MALZEMELER
PANDİSPANYASI
4 yumurta
 1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı un
1/2 pk. kabartma tozu
1 pk. vanilya(ben çikolata aroması kullandım)
1 çay kaşığı ucuyla vişne rengi gıda boyası(isteğe bağlı)
 1 pk. çikolata

ISLATMAK İÇİN
1/2 su bardağı süt
1 tatlı kaşığı tozşeker

KREMASI
hazır pasta kreması

YAPILIŞI
  • Oda ısısındaki yumurtaları şekerle beraber iyice mikserleyin.Unu,kabartma tozunu ve gıda boyasını ekleyin..
  • Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine pandispanya hamurunu yayın..
  • Önceden ısınmış 170* fırında 10-15dk. pişirin.
  • Not:10. dakikada kürdan testi yapın piştiyse fırından çıkarın..
  • Yağlı kağıtla birlikte rulo sarın ve üzerine nemli bir bez örtüp hamur ılınana kadar bekletin..
  • Ruloyu açın ve sütle şeker karışımıyla her yerini ıslatın..
  • Kremayı da sürün.(kremadan birazını sıkma torbasına ayırıp üzerini süsleyebilirsiniz)
  • Üzerine çikolatayı rendeleyin..
  • Ben kremanın üzerine vişne reçeli de koydum..
  • Rulo sarın ve buzdolabında dinlendirin..
  • Not:Pastalarınızı akşamdan yaparsanız ertesi gün daha lezzetli olacaktır..