26 Kasım 2013 Salı

Hürriyet; gündeme dair cesur bir projeyle karşımızda. TBWA\ISTANBUL'un hazırladığı proje kısa zamanda oldukça ses getirdi. Din, dil, ırk, cinsiyet ayırt etmeden bireysel özgürlükleri konu alan projenin amacı Türkiye'nin dört bir yanından insanların hürriyetlerini dile getirmeleri ve seslerini duyurmaları...

Bu proje katılımcıların kendi hürriyetlerini anlatmaları için tasarlandı, katılımcılar videolarını oluştururken ilham versin diye de bir film hazırlandı.
 
Hürriyet, herkesi kendi hürriyet cümlelerini yazmaya ve hürriyet şarkılarını yaratmaya davet etti. Kullanıcılar içinde kendi fotoğraflarının da olduğu hürriyet filmleri yaratabiliyor ve bu filmleri sosyal medyada dilediğince paylaşabiliyor. Ayrıca seçtikleri mesaj ve fotoğraflarından oluşan bannerı hurriyet.com.tr sayfalarında yayınlanıyor. Kısaca proje tamamıyle interaktif bir proje olarak kurgulandı. www.hurriyetbenim.com üzerinden ilham verici videoyu seyredebilir, kendi video ve bannerınızı yaratabilirsiniz.

"Hürriyet Benim" filmi, daha TV’ye çıkmadan viral olarak sosyal medyada gösterildi ve çok kısa sürede yayılarak; sosyal medyada konuşulmaya ve paylaşılmaya başlandı. Kullanıcıların katkılarıyla yapılan klipleri Twitter'dan #hürriyetbenim hashtag'iyle takip edebilirsiniz.

Ben de kendi videomu oluşturdum ve benim için hürriyetin ne demek olduğunu anlattım. İzlemek için;


Bir boomads advertorial içeriğidir.
Salı, Kasım 26, 2013 Tuğba Mutfakta
Hürriyet; gündeme dair cesur bir projeyle karşımızda. TBWA\ISTANBUL'un hazırladığı proje kısa zamanda oldukça ses getirdi. Din, dil, ırk, cinsiyet ayırt etmeden bireysel özgürlükleri konu alan projenin amacı Türkiye'nin dört bir yanından insanların hürriyetlerini dile getirmeleri ve seslerini duyurmaları...

Bu proje katılımcıların kendi hürriyetlerini anlatmaları için tasarlandı, katılımcılar videolarını oluştururken ilham versin diye de bir film hazırlandı.
 
Hürriyet, herkesi kendi hürriyet cümlelerini yazmaya ve hürriyet şarkılarını yaratmaya davet etti. Kullanıcılar içinde kendi fotoğraflarının da olduğu hürriyet filmleri yaratabiliyor ve bu filmleri sosyal medyada dilediğince paylaşabiliyor. Ayrıca seçtikleri mesaj ve fotoğraflarından oluşan bannerı hurriyet.com.tr sayfalarında yayınlanıyor. Kısaca proje tamamıyle interaktif bir proje olarak kurgulandı. www.hurriyetbenim.com üzerinden ilham verici videoyu seyredebilir, kendi video ve bannerınızı yaratabilirsiniz.

"Hürriyet Benim" filmi, daha TV’ye çıkmadan viral olarak sosyal medyada gösterildi ve çok kısa sürede yayılarak; sosyal medyada konuşulmaya ve paylaşılmaya başlandı. Kullanıcıların katkılarıyla yapılan klipleri Twitter'dan #hürriyetbenim hashtag'iyle takip edebilirsiniz.

Ben de kendi videomu oluşturdum ve benim için hürriyetin ne demek olduğunu anlattım. İzlemek için;


Bir boomads advertorial içeriğidir.
    Dün akşam ne yemek yapsam diye düşünürken birden böyle bir pilav yapmak aklıma geldi..Eşim ve ben çok lezzetli bulduk gerçekten..Sizde denemek isterseniz buyrun tarifimiz;

mantarlı pilav



MALZEMELER
 2 su bardağı pirinç
1 tane patlıcan
10-15 tane mantar
1 tane küçük boy kuru soğan
1-2 çorba kaşığı kuş üzümü
karabiber
tuz
sıvıyağ
tereyağ

YAPILIŞI
  • Pirinci sıcak suda 10-15 dk. bekletip iyice yıkayıp suyunu süzdürün..
  • Patlıcanı tuzlu suda 10 dk. kadar bekletip kurulayın ve minik küpler şeklinde doğrayın..
  • Mantarları da minik küp şeklinde doğrayın..
  • Pilav yapacağınız tencereye az sıvıyağ koyup minik küp şeklinde doğranmış kuru soğanı ekleyip az kavurun ve ocağın altını harlıya getirip(su salmaması için) mantarları ekleyip kavurmaya devam edin..
  • Tereyağını da ekleyin ve patlıcanları ekleyin birazda patlıcanla kavurup pirinci ekleyin.
  • Tuzunu ayarlayıp kuş üzümlerini ekleyin.
  • Kaynar suyunu da ekleyip tencerenin kapağını kapatıp kaynayınca ocağın altını kısıp pilavı pişirin..


Salı, Kasım 26, 2013 Tuğba Mutfakta
    Dün akşam ne yemek yapsam diye düşünürken birden böyle bir pilav yapmak aklıma geldi..Eşim ve ben çok lezzetli bulduk gerçekten..Sizde denemek isterseniz buyrun tarifimiz;

mantarlı pilav



MALZEMELER
 2 su bardağı pirinç
1 tane patlıcan
10-15 tane mantar
1 tane küçük boy kuru soğan
1-2 çorba kaşığı kuş üzümü
karabiber
tuz
sıvıyağ
tereyağ

YAPILIŞI
  • Pirinci sıcak suda 10-15 dk. bekletip iyice yıkayıp suyunu süzdürün..
  • Patlıcanı tuzlu suda 10 dk. kadar bekletip kurulayın ve minik küpler şeklinde doğrayın..
  • Mantarları da minik küp şeklinde doğrayın..
  • Pilav yapacağınız tencereye az sıvıyağ koyup minik küp şeklinde doğranmış kuru soğanı ekleyip az kavurun ve ocağın altını harlıya getirip(su salmaması için) mantarları ekleyip kavurmaya devam edin..
  • Tereyağını da ekleyin ve patlıcanları ekleyin birazda patlıcanla kavurup pirinci ekleyin.
  • Tuzunu ayarlayıp kuş üzümlerini ekleyin.
  • Kaynar suyunu da ekleyip tencerenin kapağını kapatıp kaynayınca ocağın altını kısıp pilavı pişirin..


 Geçen akşam  sosyal paylaşım sitelerinde maharetli blog arkadaşlarımın sayfalarında truff görünce sabahı zor bekledim..Sabaha kalktığımız da oğlumu markete gönderip lazım olan malzemeleri aldırdım.Mutfağa girip kendimce böyle bir tarif oluşturdum tam bir karyoka lezzetinde yoğun çikolatalı trufflarım olmuş oldu..
  Hatta ertesi gün babannemlere de götürdüğümde dedem "bizim kız mı yapmış bunu pek lezzetli bişey olmuş"deyince ve bir kaç saat sonra mutfağa truffdan yemek için yönelince kutuda bi tane bile kalmadığını görünce tarifin bloga konmayı hakketiğini düşünüp yayınlıyorum :))

artan  kekleri değerlendirmek

MALZEMELER
 KEKİ
2 yumurta
1/2 su bardağından 1 parmak eksik süt
1/2 su bardağından 1 parmak eksik sıvıyağ
2 su bardağı un
 1 küçük pk. kakao
1/2 portakal kabuğu(minik küp şeklinde)
1/2 pk. kabartma tozu
1 pk.vanilya(ben çikolata aroması kullandım)

İÇİNE
1 su bardağı kuvertur  yada 1 pk.bitter yada sütlü çikolata
1 çay bardağı fındık(iri çekilmiş)
1 pk krema 

ÜZERİNE 
2 pk. bitter çikolata
pasta süsü,hindistan cevizi,kakao

YAPILIŞI
  • Keki için:Yumurta ve şekeri iyice mikserleyin,süt ve sıvıyağı da ekleyin..Minik minik doğranmış portakal kabuğunu da ekleyin..
  • Un,kakao,kabartma tozu ve vanilyayı da ekleyip margarinle tabanı yağlanmış küçük bir tepsiye karışımı dökün.
  • Önceden ısınmış 160* fırında pişirin..
  • NOT:Kekin piştiğine kürdan testi yapıp bakın..
  • Pişen kek soğuyunca karıştırma kabına kekin yarısından biraz fazlasını ufalayın.
  • Kremayı küçük bir tencerede ısıtıp keke ekleyin,kuvertur çikolatayı rendeleyin,fındığı da ekleyip yoğurun.
  • Eğer çok cıvık olduysa ayırdığınız kekten ekleyin.Ele yapışmıcak bir karışım olmalı..
  • Kek hamurunu 1 saat buzdolabında dinlendirin..
  • Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın.
  • Bitter çikolatayı bir kasede benmari usulü eritin..
  • Yuvarladığınız topları çikolataya batırıp yağlı kağıdın üzerine alın.
  • Küçük kağıt kalıplara koyup üzerine çay kaşığı yardımıyla pasta süsü,hindistan cevizi ve kakao ile süsleyip buzdolabına koyup 1-2 saat dinlendirip servis yapın..




Salı, Kasım 26, 2013 Tuğba Mutfakta
 Geçen akşam  sosyal paylaşım sitelerinde maharetli blog arkadaşlarımın sayfalarında truff görünce sabahı zor bekledim..Sabaha kalktığımız da oğlumu markete gönderip lazım olan malzemeleri aldırdım.Mutfağa girip kendimce böyle bir tarif oluşturdum tam bir karyoka lezzetinde yoğun çikolatalı trufflarım olmuş oldu..
  Hatta ertesi gün babannemlere de götürdüğümde dedem "bizim kız mı yapmış bunu pek lezzetli bişey olmuş"deyince ve bir kaç saat sonra mutfağa truffdan yemek için yönelince kutuda bi tane bile kalmadığını görünce tarifin bloga konmayı hakketiğini düşünüp yayınlıyorum :))

artan  kekleri değerlendirmek

MALZEMELER
 KEKİ
2 yumurta
1/2 su bardağından 1 parmak eksik süt
1/2 su bardağından 1 parmak eksik sıvıyağ
2 su bardağı un
 1 küçük pk. kakao
1/2 portakal kabuğu(minik küp şeklinde)
1/2 pk. kabartma tozu
1 pk.vanilya(ben çikolata aroması kullandım)

İÇİNE
1 su bardağı kuvertur  yada 1 pk.bitter yada sütlü çikolata
1 çay bardağı fındık(iri çekilmiş)
1 pk krema 

ÜZERİNE 
2 pk. bitter çikolata
pasta süsü,hindistan cevizi,kakao

YAPILIŞI
  • Keki için:Yumurta ve şekeri iyice mikserleyin,süt ve sıvıyağı da ekleyin..Minik minik doğranmış portakal kabuğunu da ekleyin..
  • Un,kakao,kabartma tozu ve vanilyayı da ekleyip margarinle tabanı yağlanmış küçük bir tepsiye karışımı dökün.
  • Önceden ısınmış 160* fırında pişirin..
  • NOT:Kekin piştiğine kürdan testi yapıp bakın..
  • Pişen kek soğuyunca karıştırma kabına kekin yarısından biraz fazlasını ufalayın.
  • Kremayı küçük bir tencerede ısıtıp keke ekleyin,kuvertur çikolatayı rendeleyin,fındığı da ekleyip yoğurun.
  • Eğer çok cıvık olduysa ayırdığınız kekten ekleyin.Ele yapışmıcak bir karışım olmalı..
  • Kek hamurunu 1 saat buzdolabında dinlendirin..
  • Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın.
  • Bitter çikolatayı bir kasede benmari usulü eritin..
  • Yuvarladığınız topları çikolataya batırıp yağlı kağıdın üzerine alın.
  • Küçük kağıt kalıplara koyup üzerine çay kaşığı yardımıyla pasta süsü,hindistan cevizi ve kakao ile süsleyip buzdolabına koyup 1-2 saat dinlendirip servis yapın..