22 Ağustos 2013 Perşembe


MALZEMELER
1 tane ekmek hamuru
1 yemek kaşığı salça
sosis
sucuk
biber
mantar
kaşar peynir rendesi
yeşil zeytin

YAPILIŞI
  • Pizzayı yapacağınız tepsiyi az sıvıyağ ile yağlayın,
  • Hamuru elinizle tepsi boyutunda açıp tepsiye yayın.
  • Üzerine çok kabarmaması için çatalla delikler açın.
  • Salçayı az margarinle bir tavada kavurup üzerine tuz,az su ile kıvamını açın ve hamurun üzerine yayın.
  • Kaşar peynir rendesini de salçanın üzerine yaydıktan sonra diğer malzemeleri de yerleştirin.
  • Önceden ısınmış 180* fırında pişirin.
  • Pişmesine yakın fırından çıkarıp üzerine kaşar peynir rendesi serpip biraz daha pişirin ve sıcak servis yapın..
Perşembe, Ağustos 22, 2013 Tuğba Mutfakta

MALZEMELER
1 tane ekmek hamuru
1 yemek kaşığı salça
sosis
sucuk
biber
mantar
kaşar peynir rendesi
yeşil zeytin

YAPILIŞI
  • Pizzayı yapacağınız tepsiyi az sıvıyağ ile yağlayın,
  • Hamuru elinizle tepsi boyutunda açıp tepsiye yayın.
  • Üzerine çok kabarmaması için çatalla delikler açın.
  • Salçayı az margarinle bir tavada kavurup üzerine tuz,az su ile kıvamını açın ve hamurun üzerine yayın.
  • Kaşar peynir rendesini de salçanın üzerine yaydıktan sonra diğer malzemeleri de yerleştirin.
  • Önceden ısınmış 180* fırında pişirin.
  • Pişmesine yakın fırından çıkarıp üzerine kaşar peynir rendesi serpip biraz daha pişirin ve sıcak servis yapın..



MALZEMELER
1 pk. kemiksiz tavuk pirzola
1 tane orta boy kuru soğan
1 tane kırmızı yağ biberi
1 kutu krema
tuz ,karabiber
sıvıyağ

YAPILIŞI
  • Tavada piyazlık doğranmış soğanları hafif pembeleşene dek kavurun.
  • Kırmızı biberleri de içini temizleyip ortadan kesin uzun,ince(julyen) doğrayın ve tavaya ekleyin.
  • Kavrulmaya yakın julyen doğranmış tavukları,tuz ve karabiberi ekleyip tavuklar pişene dek arada karıştırın.
  • Tavuklar pişince kremayı ekleyin ve 2-3 dk.daha pişirip ocağın altını kapatın.
  • Tercihen pilavla birlikte servis yapın..
Perşembe, Ağustos 22, 2013 Tuğba Mutfakta



MALZEMELER
1 pk. kemiksiz tavuk pirzola
1 tane orta boy kuru soğan
1 tane kırmızı yağ biberi
1 kutu krema
tuz ,karabiber
sıvıyağ

YAPILIŞI
  • Tavada piyazlık doğranmış soğanları hafif pembeleşene dek kavurun.
  • Kırmızı biberleri de içini temizleyip ortadan kesin uzun,ince(julyen) doğrayın ve tavaya ekleyin.
  • Kavrulmaya yakın julyen doğranmış tavukları,tuz ve karabiberi ekleyip tavuklar pişene dek arada karıştırın.
  • Tavuklar pişince kremayı ekleyin ve 2-3 dk.daha pişirip ocağın altını kapatın.
  • Tercihen pilavla birlikte servis yapın..



MALZEMELER
2 su bardağı pilavlık bulgur
1 tane küçük kuru soğan
2 dal taze soğan
1/2 pk.hazır tavuk döner(bim marketten)
tuz
karabiber
su
tereyağ
sıvıyağ

YAPILIŞI
  • Tencerede küp doğranmış soğanları sıvıyağda pembeleşene dek kavurun,ince doğranmış taze soğanları ve az tereyağ ekleyin.
  • Tavuk döneri de ekleyin.
  • Az kavurup yıkanıp suyu süzülmüş bulguru ekleyin..
  • Tuzu,karabiberi ekleyip üzerine çok az çıkacak kadar su ekleyin ve kapağını kapatın,kaynamaya başlayınca ocağın altını kısın..
  • Suyunu çekince ocağın altını kapatın ve demlenmeye bırakın..
Perşembe, Ağustos 22, 2013 Tuğba Mutfakta



MALZEMELER
2 su bardağı pilavlık bulgur
1 tane küçük kuru soğan
2 dal taze soğan
1/2 pk.hazır tavuk döner(bim marketten)
tuz
karabiber
su
tereyağ
sıvıyağ

YAPILIŞI
  • Tencerede küp doğranmış soğanları sıvıyağda pembeleşene dek kavurun,ince doğranmış taze soğanları ve az tereyağ ekleyin.
  • Tavuk döneri de ekleyin.
  • Az kavurup yıkanıp suyu süzülmüş bulguru ekleyin..
  • Tuzu,karabiberi ekleyip üzerine çok az çıkacak kadar su ekleyin ve kapağını kapatın,kaynamaya başlayınca ocağın altını kısın..
  • Suyunu çekince ocağın altını kapatın ve demlenmeye bırakın..

MALZEMELER
3-4 tane orta boy patates
1 küçük limon suyu
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pulbiber
2-3 yemek kaşığı sıvıyağ
1 diş sarımsak
dereotu
tuz

İÇİ İÇİN
2-3 yemek kaşığı yoğurt
1 diş sarımsak
1-2 yemek kaşığı mayonez
tuz

YAPILIŞI
  • Haşlanmış patatesler ılınınca ezin ve içine malzemeleri koyup yoğurun.
  • Ortası çukur olacak şekilde çanaklar hazırlayın.
  • İç malzemeyi de bir kasede karıştırın ve çukurların ortasına paylaştırın..
  • Not:Buzdolabında yarım saat kadar dinlendirip servis yaparsanız patates çanakları dağılmaz..
Perşembe, Ağustos 22, 2013 Tuğba Mutfakta

MALZEMELER
3-4 tane orta boy patates
1 küçük limon suyu
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pulbiber
2-3 yemek kaşığı sıvıyağ
1 diş sarımsak
dereotu
tuz

İÇİ İÇİN
2-3 yemek kaşığı yoğurt
1 diş sarımsak
1-2 yemek kaşığı mayonez
tuz

YAPILIŞI
  • Haşlanmış patatesler ılınınca ezin ve içine malzemeleri koyup yoğurun.
  • Ortası çukur olacak şekilde çanaklar hazırlayın.
  • İç malzemeyi de bir kasede karıştırın ve çukurların ortasına paylaştırın..
  • Not:Buzdolabında yarım saat kadar dinlendirip servis yaparsanız patates çanakları dağılmaz..



MALZEMELER
1 pk milföy
1/2 kg tatlı sivri biber(halka halka kesilmiş)
2 tane domates(kabukları soyulmuş,küp doğranmış)
tuz
sıvıyağ

ÜZERİ İÇİN
kaşar peyniri

YAPILIŞI
  • Bir tavada az sıvıyağ ile biberleri pembeleşene dek kavurun.
  • Domatesleri de ekleyin,tuzunu ayarlayıp domatesler hafif suyunu çekene dek pişirin..
  • Milföyler oda ısısına gelince her birinin kenarını  fotografta görüldüğü gibi hafifçe bastırın ve orta kısma çatal batırın..
  • Biberli karışımı orta kısma koyun..
  • Önceden ısınmış 180* fırında pişirin.
  • Milföyler pişince fırından çıkarın ve kaşar peyniri rendesi paylaştırıp tekrar fırına koyun sıcaklığıyla peynir erisin..
  • Sıcak sıcak servis yapın..
Perşembe, Ağustos 22, 2013 Tuğba Mutfakta



MALZEMELER
1 pk milföy
1/2 kg tatlı sivri biber(halka halka kesilmiş)
2 tane domates(kabukları soyulmuş,küp doğranmış)
tuz
sıvıyağ

ÜZERİ İÇİN
kaşar peyniri

YAPILIŞI
  • Bir tavada az sıvıyağ ile biberleri pembeleşene dek kavurun.
  • Domatesleri de ekleyin,tuzunu ayarlayıp domatesler hafif suyunu çekene dek pişirin..
  • Milföyler oda ısısına gelince her birinin kenarını  fotografta görüldüğü gibi hafifçe bastırın ve orta kısma çatal batırın..
  • Biberli karışımı orta kısma koyun..
  • Önceden ısınmış 180* fırında pişirin.
  • Milföyler pişince fırından çıkarın ve kaşar peyniri rendesi paylaştırıp tekrar fırına koyun sıcaklığıyla peynir erisin..
  • Sıcak sıcak servis yapın..