6 Ağustos 2013 Salı


MALZEMELER
1 tane yemeklik kabak
8-10 dal maydanoz
1 çay bardağı kadar tel şehriye
5-6 su bardağı su
tuz
1 çay kaşığı tuzot(isteğe bağlı)
sıvıyağ
  tereyağ

TERBİYESİ İÇİN
1 yumurta sarısı
1 tatlı kaşığı limon suyu

YAPILIŞI
  • Çorba tenceresini ocağa alın az sıvıyağ koyun,kabuğu soyulup rendelenmiş(ince kısmından) kabağı ekleyin biraz tereyağ ekleyip kabağın kokusu çıkana dek orta harlı ateşte kavurun.
  • Maydanozları da ince ince doğrayıp biraz karıştırdıktan sonra sıcak suyu ekleyin.
  • Şehriyeleri de içine atın pişene dek arada karıştırın..
  • Tuz ve tuzotu ekleyin..
  • Bir kasede yumurta sarısı ve limon suyunu karıştırın..
  • Çorbadan 1-2 kepçe alıp terbiyenin içine katın ki çorba kesilmesin.
  • Ocağın altını kapatıp terbiyeyi çorbaya yavaş yavaş ekleyip karıştırın..Afiyet osun..
Salı, Ağustos 06, 2013 Tuğba Mutfakta

MALZEMELER
1 tane yemeklik kabak
8-10 dal maydanoz
1 çay bardağı kadar tel şehriye
5-6 su bardağı su
tuz
1 çay kaşığı tuzot(isteğe bağlı)
sıvıyağ
  tereyağ

TERBİYESİ İÇİN
1 yumurta sarısı
1 tatlı kaşığı limon suyu

YAPILIŞI
  • Çorba tenceresini ocağa alın az sıvıyağ koyun,kabuğu soyulup rendelenmiş(ince kısmından) kabağı ekleyin biraz tereyağ ekleyip kabağın kokusu çıkana dek orta harlı ateşte kavurun.
  • Maydanozları da ince ince doğrayıp biraz karıştırdıktan sonra sıcak suyu ekleyin.
  • Şehriyeleri de içine atın pişene dek arada karıştırın..
  • Tuz ve tuzotu ekleyin..
  • Bir kasede yumurta sarısı ve limon suyunu karıştırın..
  • Çorbadan 1-2 kepçe alıp terbiyenin içine katın ki çorba kesilmesin.
  • Ocağın altını kapatıp terbiyeyi çorbaya yavaş yavaş ekleyip karıştırın..Afiyet osun..

MALZEMELER
1/2 kg mantar
1 tane kurusoğan
6-7 tane sivri biber
1 yemek kaşığı domates salçası
tuz 
karabiber
sıvıyağ

BEŞAMEL SOS
2,5su bardağı süt
2 yemek kaşığı un
1yemek kaşığı margarin
tuz

ÜZERİ İÇİN
kaşar peyniri

YAPILIŞI
  • Mantarları limonlu suda yıkayın ve küp doğrayın..
  • Yemeklik doğranmış soğanı ve biberleri sıvıyağda  pembeleşene dek kavurun.
  • Salçayı da ekleyip biraz karıştırdıktan sonra mantarları ekleyin.
  • Az sıcak su koyun,tuz ve karabiberi ekleyip kısık ateşte pişirin..
  • Beşamel sosu için:Süt,un,tuz çırpma teliyle sürekli karıştırarak pişirin kaynamaya başlayınca margarini ekleyin ve ocaktan alın..
  • Beşamel sosun içine az kaşar peyniri rendeleyin..
  • Güveç kaplarına yada fırın tepsisine mantar soteyi dökün,üzerine beşamel sosu yayın,kaşar peyniri rendesiyle önceden ısınmış 190* fırında üzeri kızarana dek pişirin..
Salı, Ağustos 06, 2013 Tuğba Mutfakta

MALZEMELER
1/2 kg mantar
1 tane kurusoğan
6-7 tane sivri biber
1 yemek kaşığı domates salçası
tuz 
karabiber
sıvıyağ

BEŞAMEL SOS
2,5su bardağı süt
2 yemek kaşığı un
1yemek kaşığı margarin
tuz

ÜZERİ İÇİN
kaşar peyniri

YAPILIŞI
  • Mantarları limonlu suda yıkayın ve küp doğrayın..
  • Yemeklik doğranmış soğanı ve biberleri sıvıyağda  pembeleşene dek kavurun.
  • Salçayı da ekleyip biraz karıştırdıktan sonra mantarları ekleyin.
  • Az sıcak su koyun,tuz ve karabiberi ekleyip kısık ateşte pişirin..
  • Beşamel sosu için:Süt,un,tuz çırpma teliyle sürekli karıştırarak pişirin kaynamaya başlayınca margarini ekleyin ve ocaktan alın..
  • Beşamel sosun içine az kaşar peyniri rendeleyin..
  • Güveç kaplarına yada fırın tepsisine mantar soteyi dökün,üzerine beşamel sosu yayın,kaşar peyniri rendesiyle önceden ısınmış 190* fırında üzeri kızarana dek pişirin..