MALZEMELER
1 tane yemeklik kabak
8-10 dal maydanoz
1 çay bardağı kadar tel şehriye
5-6 su bardağı su
tuz
1 çay kaşığı tuzot(isteğe bağlı)
sıvıyağ
tereyağ
TERBİYESİ İÇİN
1 yumurta sarısı
1 tatlı kaşığı limon suyu
YAPILIŞI
- Çorba tenceresini ocağa alın az sıvıyağ koyun,kabuğu soyulup rendelenmiş(ince kısmından) kabağı ekleyin biraz tereyağ ekleyip kabağın kokusu çıkana dek orta harlı ateşte kavurun.
- Maydanozları da ince ince doğrayıp biraz karıştırdıktan sonra sıcak suyu ekleyin.
- Şehriyeleri de içine atın pişene dek arada karıştırın..
- Tuz ve tuzotu ekleyin..
- Bir kasede yumurta sarısı ve limon suyunu karıştırın..
- Çorbadan 1-2 kepçe alıp terbiyenin içine katın ki çorba kesilmesin.
- Ocağın altını kapatıp terbiyeyi çorbaya yavaş yavaş ekleyip karıştırın..Afiyet osun..