MALZEMELER
5-6 tane orta boy dolmalık biber
İÇİ İÇİN
1/2 su bardağı pirinç
1 tane orta oy kuru soğan(küp doğranmış)
1 tane domates rendesi
100 gr kıyma
1 yemek kaşığı margarin
karabiber
tuz
dereotu(ince kıyılmış),(isteğe bağlı)
maydanoz(ince kıyılmış),(isteğe bağlı)
1/2 çay bardağı su
2-3 yemek kaşığı sıvıyağ
YAPILIŞI
- Dolmalık biberlerin içini temizleyip yıkayıp suyunu süzdürün.
- Derin bir kasede iç malzemeleri iyice karıştırın ve dolmaların içini çok fazla sıkıştırmadan doldurun ağız kısmına domates kapatın ve düz olarak tencereye dizin.
- Üzerine yarım su bardağı su koyun biraz sıvıyağ ve tuz gezdirin tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte pişirin..
- Not:Pişmez ve suyunu çekerse az daha sıcak su ekleyip pişirmeye devam edebilirsiniz..
Çarşamba, Temmuz 31, 2013
Tuğba Mutfakta
MALZEMELER
5-6 tane orta boy dolmalık biber
İÇİ İÇİN
1/2 su bardağı pirinç
1 tane orta oy kuru soğan(küp doğranmış)
1 tane domates rendesi
100 gr kıyma
1 yemek kaşığı margarin
karabiber
tuz
dereotu(ince kıyılmış),(isteğe bağlı)
maydanoz(ince kıyılmış),(isteğe bağlı)
1/2 çay bardağı su
2-3 yemek kaşığı sıvıyağ
YAPILIŞI
- Dolmalık biberlerin içini temizleyip yıkayıp suyunu süzdürün.
- Derin bir kasede iç malzemeleri iyice karıştırın ve dolmaların içini çok fazla sıkıştırmadan doldurun ağız kısmına domates kapatın ve düz olarak tencereye dizin.
- Üzerine yarım su bardağı su koyun biraz sıvıyağ ve tuz gezdirin tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte pişirin..
- Not:Pişmez ve suyunu çekerse az daha sıcak su ekleyip pişirmeye devam edebilirsiniz..