Ramazanın gelmesiyle beraber bende yavaş yavaş mutfaklara dönmeye başladım çok şükür..
Bu tarif de mutfağa girdikten sonra doğaçlama ortaya çıktı.Şekli değilde iç malzemesi diyeyim.Gerçekten de harika bir lezzet oldu .Denemenizi tavsiye ederim..Bu arada herkese hayırlı ramazanlar olsun..
Buyrun tarifimiz;
MALZEMELER
3 yufka
İÇ MALZEMESİ
1 tane kuru soğan
4 -5 tane tatlı sivri biber
2 tane kırmızı yağbiberi
2 tane kabak
dilimlenmiş kaşar
tuz
karabiber
sıvıyağ
1-2 tane domates
BUKET YAPMAK İÇİN
taze soğan
SOSU
1,5çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvıyağ
1yumurta sarısı (üzerine sürerken sosa eklenecek)
YAPILIŞI
- Kuru soğanı minik küpler şeklinde doğrayın.
- Sıvıyağı tavaya dökün.Soğanları hafif pembeleşene dek kavurun.
- Küçük küçük doğranmış biberleri de ekleyip kavurmaya devam edin..
- Kabakları da küp doğrayıp ekleyin.
- Kavrulduktan sonra kabukları soyulup küp doğranmış domatesleri,tuz,karabiberini ekleyin.1-2 dk. pişirip ocağın altını kapatın..
- Buketleri bağlamak için taze soğanların saplarını suda çok az haşlayıp soğuk sudan geçirip suyunu süzün.
- Yufkayı düz bir zemine yayın,yemek tabağını üzerine kapatıp yuvarlaklar çıkarın.
- Artan yufkaları da bi kenara ayırın..
- Yuvarlak yufkaya fırçayla sos sürün,üzerine bir tane daha yuvarlak yufka kapatın yada kenardan çıkan yufkalardan koyup üzerine tekrar sos sürün.
- İç harçtan yufkanın ortasına,harcın üzerine dilim kaşar peyniri koyun,yufkanın uçlarını birleştirip taze soğan saplarıyla hafifçe bağlayıp tepsiye dizin.
- Kalan sosun içine yumurtanın sarısını kırıp karıştırın ve sebze buketlerinin üzerine sürün..
- Önceden ısınmış 180* fırında pişirin..
Çarşamba, Temmuz 10, 2013
Tuğba Mutfakta
Ramazanın gelmesiyle beraber bende yavaş yavaş mutfaklara dönmeye başladım çok şükür..
Bu tarif de mutfağa girdikten sonra doğaçlama ortaya çıktı.Şekli değilde iç malzemesi diyeyim.Gerçekten de harika bir lezzet oldu .Denemenizi tavsiye ederim..Bu arada herkese hayırlı ramazanlar olsun..
Buyrun tarifimiz;
MALZEMELER
3 yufka
İÇ MALZEMESİ
1 tane kuru soğan
4 -5 tane tatlı sivri biber
2 tane kırmızı yağbiberi
2 tane kabak
dilimlenmiş kaşar
tuz
karabiber
sıvıyağ
1-2 tane domates
BUKET YAPMAK İÇİN
taze soğan
SOSU
1,5çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvıyağ
1yumurta sarısı (üzerine sürerken sosa eklenecek)
YAPILIŞI
- Kuru soğanı minik küpler şeklinde doğrayın.
- Sıvıyağı tavaya dökün.Soğanları hafif pembeleşene dek kavurun.
- Küçük küçük doğranmış biberleri de ekleyip kavurmaya devam edin..
- Kabakları da küp doğrayıp ekleyin.
- Kavrulduktan sonra kabukları soyulup küp doğranmış domatesleri,tuz,karabiberini ekleyin.1-2 dk. pişirip ocağın altını kapatın..
- Buketleri bağlamak için taze soğanların saplarını suda çok az haşlayıp soğuk sudan geçirip suyunu süzün.
- Yufkayı düz bir zemine yayın,yemek tabağını üzerine kapatıp yuvarlaklar çıkarın.
- Artan yufkaları da bi kenara ayırın..
- Yuvarlak yufkaya fırçayla sos sürün,üzerine bir tane daha yuvarlak yufka kapatın yada kenardan çıkan yufkalardan koyup üzerine tekrar sos sürün.
- İç harçtan yufkanın ortasına,harcın üzerine dilim kaşar peyniri koyun,yufkanın uçlarını birleştirip taze soğan saplarıyla hafifçe bağlayıp tepsiye dizin.
- Kalan sosun içine yumurtanın sarısını kırıp karıştırın ve sebze buketlerinin üzerine sürün..
- Önceden ısınmış 180* fırında pişirin..