24 Ocak 2013 Perşembe

 Dün oğlumun sınıfında yarıyıl pastamızı kestik.Tavşan pastayı da ben yaptım.Çocuklar pastadan gözlerini alamadılar :) Diğer arkadaşlarımda maharetlerini konuşturmuşlar ve çocuklarımızla birlikte güzel bir gün geçirmiş olduk.Velilerle beraber yaklaşık 35-40 kişi olduğumuz için ben tavşan pastayı 2 ölçü olarak yaptım.Siz bu tarifi yarı ölçü olarak da yapabilirsiniz..






MALZEMELER
PANDİSPANYASI
10 tane yumurta
8 kahve fincan un
1 kahve fincanı mısır nişastası
8 kahve fincanı toz şeker
2 kahve fincanı sıvıyağ
2 kahve fincanı süt
2 pk.kabartma tozu
1pk.vanilya

ARA KREMASI
6 su bardağı süt
6 yemek kaşığı tepeleme un
2 su bardağı süt
1 paket sade pasta kreması(tarifine göre hazırlanmış)
2 pk.bitter
2 pk. vanilya
1 çay kaşığı ucuyla kırmızı gıda boyası(isteğe bağlı)

ÜZERİ İÇİN
sade krem şanti
1 su bardağı süt

ISLATMAK İÇİN
1-1,5 su bardağı süt
1 yemek kaşığı şeker

SÜSLEMEK İÇİN
bonibon
renkli pasta süsleri

YAPILIŞI
  • Oda sıcaklığındaki yumurta ve şekeri iyice çırpın.
  • Sıvıyağ,sütü ve isteğe bağlı gıda boyasını da ekleyip çırpmaya devam edin.
  • Bir kaba un,nişasta,vanilya,kabartma tozunu eleyin ve karışıma ekleyin.
  • Büyük dikdörtgen bir borcamın dibine yağlı kağıt kesin ve karışımı ekleyin.Tepsiyi yavaşça kendi etrafında çevirin ki her yeri eşit kabarsın.
  • Önceden ısınmış 175-180 * fırında pişirin.(İlk 30 dk.fırının kapağını açmayın.Daha sonra kürdan ile pişip pişmediğine bakabilirsiniz)
  • ARA KREMASI:Süt,tozşeker ve unu tel çırpıcıyla iyice karıştırıp ocağın altını açın ve sürekli karıştırarak pişirin.Ocağın altını kapattıktan sonra bitteri ekleyip karıştırın.
  • Sade pasta kremasını üzerinde yazan tarife göre hazırlayıp sıcaklığı çıkmış olan muhallebiye ekleyin vanilyayı da ekleyip çırpın.
  • Pişen pandispanyayı ortadan ikiye kesin şekerle karıştırdığınız sütün yarısı ile ile ıslatın.
  • Kremanın tamamını ara katına koyup üzerine pandispanyanın diğer katını süt ile ıslattıktan sonra üzerine kapatın.
  • Krem şantiyi süt ile çırpıp pastanın üzerini sıvayın ve buzdolabında 1 saat kadar dinlendirin.
  • Buzdolabından çıkarttıktan sonra kürdan yardımıyla hafifçe tavşanı çizin ve pasta süsleri yada çikolatayla kenarlarına kontür geçip bonibonla yada dilediğiniz gibi süsleyin..



Perşembe, Ocak 24, 2013 Tuğba Mutfakta
 Dün oğlumun sınıfında yarıyıl pastamızı kestik.Tavşan pastayı da ben yaptım.Çocuklar pastadan gözlerini alamadılar :) Diğer arkadaşlarımda maharetlerini konuşturmuşlar ve çocuklarımızla birlikte güzel bir gün geçirmiş olduk.Velilerle beraber yaklaşık 35-40 kişi olduğumuz için ben tavşan pastayı 2 ölçü olarak yaptım.Siz bu tarifi yarı ölçü olarak da yapabilirsiniz..






MALZEMELER
PANDİSPANYASI
10 tane yumurta
8 kahve fincan un
1 kahve fincanı mısır nişastası
8 kahve fincanı toz şeker
2 kahve fincanı sıvıyağ
2 kahve fincanı süt
2 pk.kabartma tozu
1pk.vanilya

ARA KREMASI
6 su bardağı süt
6 yemek kaşığı tepeleme un
2 su bardağı süt
1 paket sade pasta kreması(tarifine göre hazırlanmış)
2 pk.bitter
2 pk. vanilya
1 çay kaşığı ucuyla kırmızı gıda boyası(isteğe bağlı)

ÜZERİ İÇİN
sade krem şanti
1 su bardağı süt

ISLATMAK İÇİN
1-1,5 su bardağı süt
1 yemek kaşığı şeker

SÜSLEMEK İÇİN
bonibon
renkli pasta süsleri

YAPILIŞI
  • Oda sıcaklığındaki yumurta ve şekeri iyice çırpın.
  • Sıvıyağ,sütü ve isteğe bağlı gıda boyasını da ekleyip çırpmaya devam edin.
  • Bir kaba un,nişasta,vanilya,kabartma tozunu eleyin ve karışıma ekleyin.
  • Büyük dikdörtgen bir borcamın dibine yağlı kağıt kesin ve karışımı ekleyin.Tepsiyi yavaşça kendi etrafında çevirin ki her yeri eşit kabarsın.
  • Önceden ısınmış 175-180 * fırında pişirin.(İlk 30 dk.fırının kapağını açmayın.Daha sonra kürdan ile pişip pişmediğine bakabilirsiniz)
  • ARA KREMASI:Süt,tozşeker ve unu tel çırpıcıyla iyice karıştırıp ocağın altını açın ve sürekli karıştırarak pişirin.Ocağın altını kapattıktan sonra bitteri ekleyip karıştırın.
  • Sade pasta kremasını üzerinde yazan tarife göre hazırlayıp sıcaklığı çıkmış olan muhallebiye ekleyin vanilyayı da ekleyip çırpın.
  • Pişen pandispanyayı ortadan ikiye kesin şekerle karıştırdığınız sütün yarısı ile ile ıslatın.
  • Kremanın tamamını ara katına koyup üzerine pandispanyanın diğer katını süt ile ıslattıktan sonra üzerine kapatın.
  • Krem şantiyi süt ile çırpıp pastanın üzerini sıvayın ve buzdolabında 1 saat kadar dinlendirin.
  • Buzdolabından çıkarttıktan sonra kürdan yardımıyla hafifçe tavşanı çizin ve pasta süsleri yada çikolatayla kenarlarına kontür geçip bonibonla yada dilediğiniz gibi süsleyin..



Geçenlerde internette mayalı poğaça tarifi ararken buradaki tarifi gördüm ve denemek istedim.Bayatlamayan poğaça yazınca hemen yaptım pamuk gibi olduğu için ben ismine "PAMUK POĞAÇA"dedim :-)
BAYATLAMAYAN POĞAÇA
MALZEMELER
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı ılık süt
1 şişe maden suyu
1 pk. instant maya
2 yemek kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı tuz
aldığı kadar un 

İÇİ İÇİN
beyaz peynir




ÜZERİ İÇİN
yumurta sarısı
çörekotu
susam

YAPILIŞI
  • Unu yoğuracağınız kaba alın.Şekeri,tuzu,mayayı ekleyip karıştırın.
  • Unun ortasını havuz gibi açıp ılık süt,sıvıyağ ve maden suyunu döküp kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene dek iyice yoğurun.
  • Hamuru mayalanması için  üzerine bez yada streç film örtüp ılık ortamda 1 saat kadar mayalandırın.
  • Hamurdan parçalar koparıp yuvarlak olacak şekilde avucunuzda bastırın. 
  • Ortasına beyaz peynir koyup kapatın .Yağlanmış fırın tepsisine dizin.
  • Tepside de yarım saat kadar mayalandırıp üzerine yumurta sarısı sürüp çörekotu ve susam serpip önceden ısınmış 200* fırında pişirin.
  • Fırından çıkarınca temiz bir nemli bezi tepsinin üzerine kapatıp 10 dk. kadar bekletin..
Perşembe, Ocak 24, 2013 Tuğba Mutfakta
Geçenlerde internette mayalı poğaça tarifi ararken buradaki tarifi gördüm ve denemek istedim.Bayatlamayan poğaça yazınca hemen yaptım pamuk gibi olduğu için ben ismine "PAMUK POĞAÇA"dedim :-)
BAYATLAMAYAN POĞAÇA
MALZEMELER
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı ılık süt
1 şişe maden suyu
1 pk. instant maya
2 yemek kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı tuz
aldığı kadar un 

İÇİ İÇİN
beyaz peynir




ÜZERİ İÇİN
yumurta sarısı
çörekotu
susam

YAPILIŞI
  • Unu yoğuracağınız kaba alın.Şekeri,tuzu,mayayı ekleyip karıştırın.
  • Unun ortasını havuz gibi açıp ılık süt,sıvıyağ ve maden suyunu döküp kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene dek iyice yoğurun.
  • Hamuru mayalanması için  üzerine bez yada streç film örtüp ılık ortamda 1 saat kadar mayalandırın.
  • Hamurdan parçalar koparıp yuvarlak olacak şekilde avucunuzda bastırın. 
  • Ortasına beyaz peynir koyup kapatın .Yağlanmış fırın tepsisine dizin.
  • Tepside de yarım saat kadar mayalandırıp üzerine yumurta sarısı sürüp çörekotu ve susam serpip önceden ısınmış 200* fırında pişirin.
  • Fırından çıkarınca temiz bir nemli bezi tepsinin üzerine kapatıp 10 dk. kadar bekletin..