15 Ocak 2013 Salı

MALZEMELER
1 litre süt
1 su bardağı un
1 su bardağı tozşeker
1 yemek kaşığı mısır nişastası
125 gr margarin
vanilya
  1-1,5 su bardağı hindistan cevizi

ÜSTÜ İÇİN
1 su bardağı süt
1 pk.dr.outker kaymak tadında krem şanti

YAPILIŞI
  • Tencerede margarini eritin.Unu ekleyip kısık ateşte çok az kavurun.
  • Sütü,şekeri ve nişastayı da ekleyip tel çırpıcıyla sürekli karıştırarak pişirin.
  • Göz göz olmaya başlayınca ocağın altının kapatın.Sıcaklığı çıkınca vanilyayı ekleyip mikserle aynı yöne doğru 10-15 dk. çırpın.
  • Dikdörtgen borcamın altına her yerini kapatacak kadar hindistan cevizini yayın.
  • Üzerine çırpmış olduğunuz muhallebiyi de yayın.
  • Süt ile kaymak tadında krem şantiyi çırpın.
  • Muhallebi oda sıcaklığına gelince krem şantiyi üzerine yayın ve  buzdolabında soğutun.
  • Servis yapacağınız zaman dikdörtgen şekilde dilimleyip rulo yapın.
  • Çikolata sosu veya karamel sosuyla süsleyip servis yapın..
Salı, Ocak 15, 2013 Tuğba Mutfakta
MALZEMELER
1 litre süt
1 su bardağı un
1 su bardağı tozşeker
1 yemek kaşığı mısır nişastası
125 gr margarin
vanilya
  1-1,5 su bardağı hindistan cevizi

ÜSTÜ İÇİN
1 su bardağı süt
1 pk.dr.outker kaymak tadında krem şanti

YAPILIŞI
  • Tencerede margarini eritin.Unu ekleyip kısık ateşte çok az kavurun.
  • Sütü,şekeri ve nişastayı da ekleyip tel çırpıcıyla sürekli karıştırarak pişirin.
  • Göz göz olmaya başlayınca ocağın altının kapatın.Sıcaklığı çıkınca vanilyayı ekleyip mikserle aynı yöne doğru 10-15 dk. çırpın.
  • Dikdörtgen borcamın altına her yerini kapatacak kadar hindistan cevizini yayın.
  • Üzerine çırpmış olduğunuz muhallebiyi de yayın.
  • Süt ile kaymak tadında krem şantiyi çırpın.
  • Muhallebi oda sıcaklığına gelince krem şantiyi üzerine yayın ve  buzdolabında soğutun.
  • Servis yapacağınız zaman dikdörtgen şekilde dilimleyip rulo yapın.
  • Çikolata sosu veya karamel sosuyla süsleyip servis yapın..