25 Aralık 2013 Çarşamba

Posted by Tuğba Mutfakta on Çarşamba, Aralık 25, 2013 No comments
  Hep misafirlerime değişik salatalar yapmıyorum,akşam yemeğinin yanına da değişik salatalar yapıyorum salatalar benim favori lezzetlerimdir.Dünde birden gözümün önünde böyle bir tarif canlandı hemen kolları sıvayıp denedim.Çook lezzetli bişey oldu tadına doyamadık desem yeridir.Sizlerin de çok beğeneceğini tahmin ederek paylaşıyorum.Benim evde siyah havucum vardı bir katına onu kullanmayı tercih ettim sizde yoksa onsuz da olabilir yani mutfakta çareler tükenmez nede olsa ;)


MALZEMELER
3 tane büyük boy patates
1 tane havuç
1 tane siyah havuç
yoğurt
dereotu
                1/2  közlenmiş kırmızı biber
3-5 tane kornişon turşu
1-2 diş sarımsak
limon
yoğurt
mayonez
tuz
karabiber

ÜZERİNE
sarımsaklı yoğurt
tereyağ ve kırmızı tozbiber
YAPILIŞI
  • Patatesi kabuklarını soyup haşlayın ve 3 e ayırın.
  • Havuçları ayrı ayrı tencerede az su ile haşlayın.
  • İlk önce bir kaba patatesin 3te 1ini alıp ezin.İçine siyah havucu ezip koyun.1 yemek kaşığı yoğurt,mayonez,biraz limon suyu ve tuz ekleyip karıştın ve silikon kek kalıbınızın tabanına yayın.
  • Kalan patatesin yarısını da bir kapta ezin ve içine 1 yemek kaşığı yoğurt,yarım limon suyu,ince kıyılmış dereotu,minik küp doğranmış kornişon turşu ve köz biber,karabiber,mayonez,tuz,1-2 diş sarımsak rendesi ekleyip karıştırın ve siyah havucun üzerine yayın..
  • Kalan patatesi de ezip içine ezilmiş havuç,1 yemek kaşığı yoğurt,mayonez ve biraz limon suyu sıkıp karıştırın ve kalıbın üst kısmına yayıp buzdolabına koyun..
  • Soğuyan salatayı servis tabağına ters çevirip üzerine sarımsaklı yoğurt ve toz kırmızı biberli yağ gezdirip servis yapın..
Categories:

0 yorum: